Državni prvak

Student koji rastura kvizove: Iz 'Šifre' se vratio bogatiji za 125 tisuća kuna

'Za mene taj iznos predstavlja dodatnu motivaciju za napredovanje'
Neven Milijić
 / Facebook

Neven Milijić, student Filozofskog fakulteta u Zagrebu, ovoga je tjedna postao sretni dobitnik 125 tisuća kuna na HRT-ovom kvizu 'Šifra'. Dvadesetčetverogodišnji student filozofije, rodom iz Medulina, iza sebe ima uistinu bogato kvizaško iskustvo.

Do sada je uspješno 'pokorio' tronove svih uglednih državnih turnira u kvizu, a na posljednjem turniru koji se prošloga mjeseca održao u Karlovcu, osvojio je zlato. Milijić upravo taj uspjeh navodi kao vrhunac svoje kvizaške karijere.

- Iznos kojeg sam osvojio na 'Šifri' za mene predstavlja poticaj za daljnje napredovanje u kvizu. Dio iznosa uložit ću u putovanje, a ostalo ću staviti na štednju – kazao je Milijić za Glas Istre.

Smatra da je uvijek imao izražene predispozicije da postane 'kvizaški moljac' zato što je uvijek volio čitati, prikupljati informacije i usvajati znanja. Još u nižim razredima osnovne škole, tvrdi, bio je okružen enciklopedijama, a posebno je zahvalan svojim strogim profesorima koji su od njega zahtijevali da razvija kritičko mišljenje.

Svakodnevno 'trenira' svoje sive stanice čitajući razne portale i rubriku na Wikipediji 'Current events' na kojoj se ažurno objavljuju najnoviji članci korisni za poznavanje popularne kulture, poput sporta, mode, hrane i tračeva. Milijić navodi da se na turnirima veliki broj pitanja ponavlja, pa se gotovo svakodnevno posluži i 'skriptom' od 5.000 stranica na kojima se nalaze ona najčešća koja potom proučava, zapisuje i dodaje nove informacije.

Nedavno je u Zagrebu osnovao udrugu imena 'Animatori sivih stanica', čiji je cilj okupiti sve kvizoljupce, kako bi zajedno trenirali za nove kvizaške izazove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 03:20