Nekretnine

Stanovi u središtu grada već od 280 eura za kvadrat

Osijek, panorama
 Emica Elvedji / CROPIX

Ministarstvo državne imovine objavilo je javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju stanova u vlasništvu RH na čak 14 lokacija u Osijeku. Rok za podnošenje ponuda je 17. travnja, a nekretnine će potencijalni kupci moći razgledati od 1. do 3. travnja, piše Glas Slavonije.

Iako ih je trenutno stoga nemoguće pogledati iznutra, nakon kratkog obilaska može se (bar po vanjskom izgledu i lokaciji) zaključiti kako je ponuda ovoga proljeća znatno kvalitetnija negoli prijašnjih godina, kada je država prodavala mahom neuvjetne objekte, čak i potleušice.

Omjerom cijene i atraktivnosti lokacije među 14 ponuđenih nekretnina ističu se svakako dvije - stan u Ružinoj ulici na kućnom broju 5 i stan na Vij. Ljube Babića 6. Onaj u Ružinoj nalazi se u strogom centru grada, samo nekoliko metara od križanja sa Županijskom ulicom. U dvorišnoj je kući, površina mu je 77,34 četvorna metra te mu početna cijena iznosi 161 tisuću kuna, odnosno samo 280 eura za kvadrat. Stan na Vij. Ljube Babića 6 (malo naselje u koje se ulazi iz Ružine ulice) nalazi se pak u podrumu, ali je površine 60,14 četvornih metara, sastoji se od dvije sobe, kuhinje, izbe, kupaonice i predsoblja, a početna mu je cijena 178 tisuća kuna, odnosno približno 400 eura za kvadrat. Za usporedbu, cijena stanova u stambenim zgradama u Ružinoj ulici prosječno je 1100 eura po četvornom metru. Oba se stana mogu razgledati 1. travnja, onaj u Ružinoj 5 od 11.45 do 12.15, a na Vij. Ljube Babića od 12.30 do 13 sati.

Među ponuđenim nekretninama kao naskuplja ističe se pak stan u Ulici I. G. Kovačića 17, površine 36,18 četvornih metara, za koji početna cijena iznosi 145 tisuća kuna, odnosno približno 542 eura za kvadrat. Riječ je o stanu specifikacija kakve su trenutno najtraženije na osječkom tržištu nekretnina, a u toj četvrti posebno, s obzirom na to da je riječ o lokaciji, s jedne strane, u neposrednoj blizini obaju studentskih domova i sveučilišnog kampusa, a, s druge, i nedaleko od KBC-a Osijek - jednosobnom stanu u prizmelju s kuhinjom, kupaonicom i pripadajućom drvarnicom. Očekuje se kako će za taj stan interes biti golem te da bi se početna cijena u konačanici mogla i udvostručiti. Stan se može razgledati 3. travnja od 12.15 do 12.45 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2023 12:42