Trikovi za uštedu

Spremate se u kino? Evo kako da na taj izlazak ne potrošite cijeli tjedni budžet

Samo ulaznica košta 35 kuna, a kad se pribroje kokice i sokovi...
Publika u CineStar kinu
 Bruno Konjević / Hanza Media

Odlazak u kino postao je luksuz, pogotovo za obitelji s djecom. S obzirom na to da prosječna cijena ulaznice iznosi 35 kuna, četveročlana obitelj ovakav si izlazak ne može priuštiti prečesto, pogotovo kad se uzmu u obzir dodaci poput kokica i soka bez kojih je kino nezamislivo. Tada se troškovi izlaska u kino za četveročlanu obitelj penju i na više od 400 kuna pa nije čudo da mnogi radije pogledaju film kod kuće, uz znatno jeftinije grickalice. No, Time Money razotkrio je trikove pomoću kojih će vam kino biti dostupnije.

1. Posjetite kino u nepopularno vrijeme

Ako ste u mogućnosti, pogledajte film u kinu u jutarnjim satima, na matinejama, a ne navečer kada će većina ljudi poželjeti napraviti isto. Jutarnje i prijepodnevne projekcije su jeftinije, a i gužva će biti manja. Primjerice, cijena ulaznica za matineje u Cinestaru je 22 kune, 13 kuna manje od redovne cijene koju biste platili za večernja prikazivanja. Također, manja kina imaju jeftinije karte od multipleksa, pogotovo tijekom radnog tjedna. Srijeda i četvrtak u domaćim su kinima dani za popuste i posebna događanja.

2. Imate li pravo na popust kao dio neke grupe?

Studenti i umirovljenici imaju najveće popuste na kino ulaznice, a svako toliko se ulaznice pojave na stranicama za grupne popuste pa ih možete uhvatiti i po 70% nižoj cijeni. U multipleksima postoje i obiteljski popusti, ali samo za vikend i za obitelj koja odgovara točno određenim uvjetima (tri ili više osoba koje uključuju najmanje jedno dijete do 14 godina i jednu odraslu osobu).

3. Pridružite se programu vjernosti

Ako imate omiljeno kino koje stalno posjećujete, unovčite svoju vjernost. Primjerice, Cineplexx ima Bonus Card gdje za svaku potrošenu kunu dobijete jedan bod koji kasnije možete zamijeniti za ulaznice i kokice, možete uzeti i Family Film Club koja vam omogućuje kupnju ulaznica za 25 kuna, a CineStarova Stars Club kartica vam omogućuje kupnju ulaznica online i skupljanje bodova prilikom svake kupovine (svakih 20 kuna = 1 bod)

4. Kupite ulaznice u kinu umjesto online

Osim ako nemate prepaid karticu koja vam omogućuje jeftinije kupovanje ulaznica preko interneta, radije dođite ranije i pričekajte u redu kako biste kupili ulaznicu bez raznih malih naknada.

5. Nudi li vam vaša banka neke pogodnosti?

Privredna banka Zagreb prije nekoliko godina studentima je nudila kino ulaznice po cijeni od 27 kuna, a korisnici American Express kartice često mogu sudjelovati u nagradnim igrama i osvojiti projekcije u luksuznim kinima s raznim dodacima poput večere i šampanjca. Prilikom dogovora paketa u banci, pokušajte izvući popust na kino ulaznice.

6. Držite se 2D projekcija

IMAX i 3D projekcije daleko su razvikanije od onih običnih, 2D, no taj luksuz ćete i platiti. Iznos naknade za 3D penje se i do 10 kuna, za obitelj 40 kuna, svota kojom ste bez problema mogli povesti još nekoga na projekciju.

7. Jedite prije projekcije

Kokice, grickalice, čokoladice, sokovi su znatno veći trošak od samih kino ulaznica. Kada dođemo u predvorje kina, jednostavno se ne možemo suzdržati da ne ostavimo mnogo novca za primamljive grickalice iako vjerojatno nismo gladni. Preporuka je ili se dobro najesti prije kina ili napraviti ono što nije prihvatljivo po bontonu, donijeti svoje grickalice i pića. Ako već kupujete kokice i ostale popratne sadržaje, uzmite velika pakiranja i podijelite jer ćete na puno manjih izgubiti znatno više novca.

8. Provjerite stranice za grupne popuste

Ponuda dana, KupiMe, Crno jaje s vremena na vrijeme imaju velike popuste na kino ulaznice uz koje ćete proći i 50 posto jeftinije. No, takve ponude se brzo razgrabe i sigurno vas očekuje prepuno kino pa ćete ipak platiti cijenu, samo ne onu iz novčanika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 20:23