Biste li probali?

Slastičarna iz Škotske počela je prodavati sladoled od majoneze, reakcije podijeljene

Vlasnik kaže kako je okus "nevjerojatno kremast, a ostavlja mliječni aftertaste s naznakom jaja'
Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Volite majonezu u sendviču, francuskoj salati ili uz meso, no jeste li toliko ljubitelj da biste je pojeli u obliku sladoleda? Jer da, i to postoji. Okus Hellmann’s majoneze u sladolednoj kuglici posljednja je stvar koja je potpuna razjedinila korisnike interneta. A iza svega stoji slastičarnica iz Škotske jednostavna naziva “Ice”.

Instagram ICE slastičarna
Sladoled od majoneze

Smješteni u većem škotskom gradu Falkirku, vlasnici slastičarne nisu ni sanjali koliko će se pročuti za njih nakon što na Instagramu predstave sladoled od majoneze. Uskoro su im se javili američki mediji, a upravo za Today Food je vlasnik Kyle Gentleman otkrio kakav je okus ovog jedinstvenog sladoleda.

- Nevjerojatno je kremast i pun okusa, a ostavlja mliječni aftertaste s naznakom jaja... prefino! – tvrdi vlasnik Ice slastičarne.

Jedna kuglica s okusom Hellman's majoneze stoji 16 kuna, a to nije kraj neobične ponude ove slastičarne. Kod njih se može probati i sladoled s okusom Monster energetskog pića i misteriozni „Trick or Treat“ okus, iza kojeg nemate pojma što vas čeka, imali su i sladoled nazvan po Lionelu Messiju, a najpoznatiji je „Dark Fruit“ okus, od jabukovače i bobičastog voća.

No, nijedna njihova inovacija nije uzburkala toliko duhova kao sladoled od mnogima omiljenog priloga majoneze.

- Ok, volim sladoled, volim, majonezu, ali ovo je još jedan slučaj poput pizze od ananasa – jedan je od komentara.

- Zašto pobogu? Tko je ovo smislio? Ovo je djelo najvećeg monstruma u povijesti čovječanstva! – još ogorčeniji je bio drugi.

No, ima i onih koji nisu bili toliko skeptični i spremni su probati ovu inovaciju na koju mnogi frkću nosom.

- Možda nema toliko grozan okus? Vjerojatno je sladoled od majoneze ekstra kremast i lagan? Imam recept za čokoladnu tortu u koji ide majoneza pa je super sočna i bolje se osjeti okus čokolade, a nitko nikad ne skuži što je unutra! – rekla je jedna korisnica Twittera.

Inače, slastičarna Ice s radom je krenula prije 15 godina, no procvala je nakon što ju je preuzeo mladi Kyle Gentleman (27). Suradnja s proizvođačem alkoholnih pića Strongbow učinila ih je prepoznatljivima, nakon čega su se okrenuli neobičnim okusima koju su oduševili cijeli britanski poluotok, a vjerojatno im ništa nije napravilo toliko dobru promociju kao lansiranje sladoleda od majoneze.

Inače, prije dva mjeseca je predstavljen i sladoled od Heinz kečapa, prodavao se u irskim pokrajinama Sligo i Mayo, i to u čast Eda Sheerana koji je ondje održao nekoliko koncerata. Iako su mnogi pomislili da su na ideju došli zbog prepoznatljive boje kose popularnog pjevača, oni su tvrdili kako je riječ o omiljenom sladoledu samog Sheerana.

Twitter
Sladoled od kečapa

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 03:24