Spremnik pojeftinio

Pad cijena goriva na benzinskim postajama u Hrvatskoj nastavljen je i ovog utorka

Cijene su opet prilično različite ovisno o postaji pa je primjerice litra Eurosupera 95 od danas najjeftinija na benzinskim pumpama Mitea
Ilustracija
 Boris Kovacev / CROPIX

Pad cijena goriva na benzinskim postajama u Hrvatskoj nastavljen je i ovog utorka. Tako je od ponoći puni spremnik od 50 litara benzina jeftiniji za oko 17,5 kuna, a dizela za 10,5 kuna, dok će vozače koji voze na autoplin spremnik koštati 11,5 kuna manje, navodi portal cijenegoriva.info.

Cijene su opet prilično različite ovisno o postaji, pa je primjerice litra Eurosupera 95 od danas najjeftinija na benzinskim pumpama Mitea te Plinskom centru Zagreb gdje iznosi 8,40 kuna, dok je najskuplja na Lukoilu 8,79.

Osjetna razlika vidljiva je i kod Eurodizela. Vozači će tako najbolje proći na benzinskim crpkama Mitea i Plinskom centru Zagreb gdje litra dizela iznosi 8,24 kune. S druge pak strane najskuplje će proći na benzinskim postajama Lukoila.

Što se tiče autoplina, litra ovog goriva najskuplja je na benzinskoj postaji AdriaOil gdje njegova cijena iznosi 3,66 kuna, a najjeftinija je u Plinskom centru Zagreb, 3,32 kune.

Cijene nafte na svjetskim tržištima pale su i prošloga tjedna, četvrtoga zaredom, jer je zbog širenja koronavirusa u svijetu smanjena potražnja, dok s druge strane Saudijska Arabija i Rusija najavljuju povećanje proizvodnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. siječanj 2022 10:24