Zanimljiva strategija

Otkrivamo trikove pomoću kojih 'all you can eat' restorani i dalje ostaju profitabilni

Minijaturni tanjuri, jeftinija hrana na početku pulta i cake s ponovnim punjenjem tanjura
Ilustracija
 Profimedia, Alamy
Minijaturni tanjuri, jeftinija hrana na početku pulta i cake s ponovnim punjenjem tanjura

Prije dva mjeseca u Zagrebu je otvoren ‘all you can eat’ kineski restoran gdje za 69 kuna možete jesti koliko želite s pultova toplih i hladnih bifea. No, naravno da ima više caka kako bi restoran ipak bio u plusu. Prvo, jesti koliko želite možete samo u vrijeme ručka. Od 11 do 15 sati radnim danom. Drugo, da bi uzeli novu porciju, morate pojesti apsolutno sve s prvog tanjura.

Postoji još nekoliko tajni pomoću kojih ‘all you can eat’ restorani i dalje ostaju profitabilni. Prvi takvi lokali otvoreni su u sedamdesetima i osamdesetima i bili su svojevrsni “znak tog vremena”, piše Business Insider. Bili su to obiteljski restorani, nisu posluživali alkohol, ali su nudili mnogo hrane za malo novca.

Funkcioniraju tako da svaka osoba plaća fiksnu cijenu, uzima pladanj i s pu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2025 08:39