Novi rekorderi

'Osvetnici' grabe prema najvećoj zaradi u povijesti: Već su premašili 2 milijarde dolara

Prethodnom nositelju rekorda, Avatru, za to je trebalo 47 dana prikazivanja
Avengers: Endgame
 Profimedia, SIPA USA

Posljednji nastavak Marvelovog serijala, Osvetnici: Završnica (Avengers: Endgame) ruši sve rekorde pred sobom. U svega dva tjedna prikazivanja u svjetskim kinima, taj je film zaradio ukupno 2.189.000.000 dolara, što ujedno znači i da je to film koji je najbrže u povijesti premašio prihod od dvije milijarde dolara na blagajnama, piše CNBC.

Prethodnom nositelju ovog rekorda, blockbusteru Avatar, redatelja Jamesa Camerona, prije deset godina kada je počelo prikazivanje trebalo je 47 dana da dosegne taj iznos.

Samo protekli vikend, Osvetnici su na američkim kino blagajnama zaradili 145,8 milijuna dolara, a u ukupnom dosadašnjem prikazivanju u SAD-u uprihodili su 620 milijuna.

Također, film je na dobrom putu da postane najprofitabilniji film svih vremena. Naime, zaključno s nedjeljom Avengersi su prestigli Jurassic Park, svoj prethodni nastavak Rat beskonačnosti, Ratove zvijezda: Sila se budi, te Titanic, i time su zasjeli na drugo mjesto na ljestvici filmova s najvećom zaradom u povijesti. Posljednjem Marvelovom uratku preostalo je tako za prestići još jedino Avatara, čija je ukupna zarada 2,789 milijarde dolara, a Osvetnici su već sada blizu tog iznosa. Analitičari su prošlog tjedna predvidjeli da bi Završnica na globalnom tržištu ukupno mogla zaraditi između 2,7 i 3,5 milijardi dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:06