Dobre vijesti za potrošače

Od 1. siječnja 2020. godine HPB snižava kamatne stope na kredite

HPB kamate snižava u skladu s padom nacionalnih referentnih stopa za kune i eure
Hrvatska postanska banka
 Darko Tomas / CROPIX

Hrvatska poštanska banka (HPB) od 1. siječnja 2020. godine snižava kamatne stope na sve kredite građana u otplati s promjenjivom kamatnom stopom, izvijestili su u ponedjeljak iz te banke.

HPB kamate snižava u skladu s padom nacionalnih referentnih stopa za kune od 0,10 postotnih bodova i za eure od 0,09 postotnih bodova, čime se nastavljaju smanjivati anuiteti za korisnike kredita s promjenjivom kamatnom stopom, navodi se u priopćenju HPB-a.

Po podacima te banke, najniže kamatne stope na stambene kredite HPB-a su 2,9 posto (efektivna kamatna stopa 3,02 posto), kunski uz valutnu klauzulu u eurima, te 5,25 posto (EKS 6,12 posto) za nenamjenske kredite.

"Nacionalne referentne stope snižavaju se kontinuirano, a HPB svoju konkurentnost jača i dodatnim smanjenjima kamata te uvođenjem drugih pogodnosti kojima olakšava otplatu korisnicima različitih vrsta kredita. Banka od 1. siječnja nastavlja odobravati sve vrste nenamjenskih kredita bez naknade za obradu kreditnog zahtjeva", navodi se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. siječanj 2022 14:41