Posljedice nevremena

Nezapamćeni skok cijena taksi usluga: 'Uobičajena cijena je 35 kuna, evo koliko je danas!'

Početkom ovog tjedna u Zagrebu nije 'podivljao' samo vjetar, već, zbog goleme potražnje, i cijene taksi usluga
Taksiji i aplikacija Uber u krugu
 Željko Puhovski / Nikolina Vuković Stipaničev / Hanza Media

Naručiti taksi u ponedjeljak ujutro, dok je u Zagrebu još trajalo olujno nevrijeme, bilo je u mnogočemu ravno zgoditku na lotu. Sve je podsjećalo na početak 2013. godine, kada je Zagreb bio paraliziran zbog ogromnih snježnih nanosa. Ovoga puta snijega nije bilo, ali ulice su, zbog olujnog vjetra i velike količine grana stabala i smeća, koje je vjetar nanio po ulicama i cestama, jedva bile prohodne.

Kako je javni gradski prijevoz otežano vozio, porasla je potražnja za taksijima, koje je, opet, bilo jako teško naručiti. Oni uporniji, koji su u tome i uspjeli, uglavnom preko online aplikacija, upozoravalo se da je cijena vožnje zbog prevelike potražnje znatno veća nego što bi inače bila. Skuplja i 200 posto!

- Što ćete, to vam je tako kada je potražnja za našim uslugama znatno veća od ponude. Mnogim ljudima se u ovakvim vremenskim uvjetima ni ne da čekati tramvaje ili autobuse i smrzavati se na stanicama, pa zovu nas i zato je premalo raspoloživih vozila. Normalno je da u takvim uvjetima cijena raste - objašnjavao nam je osnove ekonomije jedan od vozača.

- Evo, u normalnim uvjetima ovu vožnju biste platili oko 35 kuna. No, kako je velika potražnja, stajat će Vas oko 110 kuna - kazao nam je. Rečeno - učinjeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:09