IziPay

Najveća banka u Hrvatskoj lansirala IziPay, besplatnu uslugu za mobilno plaćanje

Jedino što je potrebno jest unutar mobilne aplikacije m-zaba odabrati primatelja i razlog uplate, a nije važno u kojoj banci primatelj ima otvoren račun
Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Zagrebačka banka lansirala je novu besplatnu uslugu za svoje korisnike kojom omogućava brzo i jednostavno slanje novca bilo kojem kontaktu iz imenika s njihovih pametnih telefona.

Aktivacija IziPaya, kako su priopćili iz Zabe, vrlo je jednostavna. Jedino što je potrebno jest unutar mobilne aplikacije m-zaba odabrati primatelja i razlog uplate, a nije važno u kojoj banci primatelj ima otvoren račun.

- Uz novu funkcionalnost m-zabe moguće je davati naloge za plaćanje bez potrebe poznavanja broja računa primatelja i banke u kojoj je račun otvoren. Dovoljno je odabrati kontakt iz imenika ili unijeti bilo koji mobilni broj. Ako primatelj još ne koristi IziPay, SMS-om će dobiti uputu kako primiti novac – poručili su iz najveće banke u Hrvatskoj.

Ono što je potrebno za provedbu uplate, kako su pojasnili, jest da primatelj poveze broj mobitela i IBAN svojeg računa na koji želi da se uplati novac, a to može učiniti besplatnom registracijom kao primatelj za IziPay plaćanja putem mobilne aplikacije m-zaba ili odabirom linka iz SMS-a za jednokratno primanje uplate putem interneta.

- IziPay plaćanje je sigurno, a u svakom trenutku moguće je provjeriti sve svoje transakcije, kako one koje čekaju na izvršenje, tako i one koje su već izvršene – tvrde u Zagrebačkoj banci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:24