Vox populi

'Mislim da je to previše!' Građani jasno rekli što misle o cijeni karte za novu žičaru

Najsličnija žičara novoj zagrebačkoj je ona na mariborskom Pohorju gdje povratna vožnja iznosi 6 eura
Ilustracija
 Tonči Plazibat / HANZA MEDIA

Na Dan grada Zagreba, 31. svibnja 2020. godine, nakon skoro 13 godina čekanja, Zagrepčani, Zagrepčanke i turisti konačno će moći sjesti u žičaru u Gračanima i za svega 16 minuti doći na Sljeme, vrh Medvednice.

Kako se špekulira, povratna karta za žičaru bit će 50 kuna. No, mnogi građani smatraju da je to preskupo, piše Zagrebancija.

“Mislim da je to previše. Prvo, cijena izgradnje žičare je preskupa, a sada bi Zagrepčani, osim što subvencioniraju gradnju, trebali plaćati i skupu kartu. Mislim da bi cijena trebala biti jednaka kao za tramvaj jer, ako je cilj smanjiti promet automobilima na Sljeme i povećati broj posjetitelja, onda bi cijena karte za žičaru trebala biti popularna, a ne neka koja će demotivirati ljude da dolaze gore”, komentirao je jedan građanin.

“Po meni je to prevelika cijena kad uzmemo u obzir koliko građani Grada Zagreba izdvajaju za sam porez i prirez, a i sam standard u Hrvatskoj. Mislim da bi nekakvih 10 kuna bilo prihvatljivije za svaki džep”, dodaje sugrađanka.

“Mislim da je to puno, 30 kuna bi bilo taman”, tvrdi treći s kojim se slažu i ostali prolaznici koje smo zatekli protekloga vikenda na zagrebačkoj špici.

“50 kuna je malo previše. Trebala bi biti maksimalno 25 do 30 kuna.”

“Previše, 30-ak kuna bi bilo u redu jer bi se onda koristila, a 50 kuna je mnogima previše.”

“Svi mi to financiramo pa je 50 kuna previše. Trebalo bi biti 20 kuna.”

Cijena vožnje starom žičarom bila je 11 kuna u jednom smjeru, a najsličnija žičara novoj zagrebačkoj je ona na mariborskom Pohorju gdje povratna vožnja iznosi 6 eura s tim da je cijena umanjena za djecu, studente i umirovljenike. S druge strane, vožnja sarajevskom žičarom na Trebević plaća se 20 KM, odnosno 80 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2023 03:25