Preduhitrili ostale

Lidl prvi snižava cijene svježeg mesa, ribe, jaja, voća, povrća i dječjih pelena

Izmjene zakona o PDV-u na snagu stupaju 1.1. 2019., no Lidl će sniziti cijene mjesec dana ranije
Lidl, ilustrcija
 Jadran Babić / Hanza Media

Trgovački lanac Lidl Hrvatska prvi će sniziti cijene svježeg mesa i ribe, jaja, voća i povrća te dječjih pelena, mjesec dana prije stupanja na snagu porezne reforme. U sklopu izmjena zakona o porezu na dodanu vrijednost, od 1. siječnja 2019., PDV na ove kategorije proizvoda past će s dosadašnjih 25 posto na 13 posto. Počevši već od 1.12. ove godine, Lidl će sniziti cijene svih navedenih proizvoda iz redovne ponude u pojedinoj kategoriji.

Porezna reforma, konkretno izmjene zakona o PDV-u, donosi smanjenje PDV-a na određene kategorije proizvoda s dosadašnjih 25 posto na 13 posto, na snagu će stupiti 1.1.2019. godine. Međutim, mjesec dana prije same reforme, cijene svježeg mesa i ribe, jaja, voća i povrća te dječjih pelena u Lidlu bit će osjetno niže. Iz Lidla pozivaju sve kupce da se od subote, 1.12., i sami uvjere u nove, niže cijene u svim Lidlovim trgovinama.

Lidl u Hrvatskoj posluje od 2006. godine, otkad je svoju prodajnu mrežu proširila diljem Hrvatske otvorivši 96 trgovina i 2 logističko-distributivna centra te zaposlivši više od 2300 zaposlenika.

Inače, Ministarstvo poljoprivrede i druga resorna ministarstva upozoravat će javnost na one trgovce za koje uoči da nisu smanjili barem dijelom cijene sukladno smanjenju poreza na dodanu vrijednost na neke proizvode, a pogotovo na one koji do kraja ove godine “neopravdano” dignu cijene, a onda to “kompenziraju” razmjernim smanjivanjem cijena od 1. siječnja 2019, potvrdio je za Jutarnji list ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:09