Estradna transakcija

Lepa Brena bogatija za 7,6 milijuna eura nakon prodaje udjela u Grand produkciji

Brenin udio u vlasničkoj strukturi Grand produkcije bio je 25 posto
Lepa Brena
 Ranko Šuvar / CROPIX

Popularna srbijanska pjevačica i kraljica tamošnje estrade Lepa Brena i Saša Popović, osnivač i direktor diskografske kuće Grand produkcija, prodali su svoje preostale udjele, ukupno 49 posto, u toj tvrtki nizozemskoj kompaniji United Media, koja je dio medijskog i telekomunikacijskog diva United Group, inače vlasnika Nove TV i Tele 2 Hrvatska, saznaju beogradske Novosti.

Srbijanska diskografska i produkcijska kuća, koju je Popović osnovao 1998. godine, a koja je najpoznatija po glazbenom kanalu Grand TV i natjecanju 'Zvezde Granda', sada će biti u stopostotnom vlasništvu tvrtke United Media. Popoviću, Breni i njezinom suprugu Slobodanu Bobi Živojinoviću bit će isplaćeno ukupno 15 milijuna eura.

Budući da je Brenin udio u vlasničkoj strukturi Grand produkcije bio 25 posto, po završetku transakcije krajem godine, bit će bogatija za 7,6 milijuna eura. Osnivaču Popoviću će, također, biti isplaćeno 7,3 milijuna eura, ali on će na Grandu ostati kao kreativni autor i producent.

Inače, United Media je još 2014. godine otkupio 51 posto udjela u Grandu, kada je spomenutim vlasnicima već isplaćeno 15 milijuna eura. Prema pisanju srbijanski medija, iz tvrtke United Media nisu demantirali te informacije.

United Media, odnosno njihova krovna kompanija United Group, zadnjih je godina započela ekspanziju medijskim i telekomunikacijskim prostorom na području bivše Jugoslavije. Danas je United Group najveća Pay TV kompanija na našim prostorima, a u vlasništvu imaju kanale poput N1 i Sport Kluba. Novu TV kupili su lani za 230 milijuna eura, a hrvatsko poslovanje telekoma Tele 2 u svibnju ove godine za 220 milijuna eura. Nedavno su postigli dogovor o kupnji vodećeg bugarskog telekomunikacijskog operatera Vivacoma za 1,2 milijarde eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2022 08:02