Liburnia Riviera Hoteli

Lani gubitak 16,7 milijuna kuna, bivšem šefu Uprave isplaćen bonus od 14,1 milijuna kuna

Gubitak Liburnia Riviera Hotela u 2018. iznosio je 16,7 milijuna kuna, objavila je kompanija
Igor Šehanović
 Tea Cimaš / CROPIX

Gubitak Liburnia Riviera Hotela u 2018. iznosio je 16,7 milijuna kuna, kaže se u izvješću Uprave o stanju LRH u 2018., objavljenom u srijedu na Zagrebačkoj burzi, u kojemu se navodi i da je bivšem predsjedniku uprave Igoru Šehanoviću isplaćen bonus od 14,1 milijuna kuna.

Ukupni prihodi LRH-a u 2018. godini iznosili su 322,7 milijuna kuna, što je na razini prethodne godine, dok su ukupni rashodi porasli za 11,7 posto, na 339,4 milijuna kuna i to ponajprije pod utjecajem rashoda za zaposlene koji su sa 71,7 milijuna kuna u 2017. u prošloj godini porasli na 105,4 milijuna kuna.

Iz uprave LRH podsjećaju da je nadzorni odbor u lipnju prošle godine dao suglasnost na sporazumni prestanak ugovora o obavljanju poslova predsjednika Uprave Igora Šehanovića. Sporazumom je predviđena isplata nagradnog bonusa Šehanoviću od 14,1 milijuna kuna, s rokom isplate najkasnije do kraja lipnja 2018., a ukupni bruto iznos nešto je veći od 28 milijuna kuna, naveli su iz LRH.

Uz to, u izvješću se navodi da su izvanredni i jednokratni rashodi u 2018. nastali u najvećoj mjeri zbog rezervacije nagradnog bonusa za upravu u visini od oko 8,2 milijuna kuna (bruto 2) i otpisa dotrajalih osnovnih sredstava i sitnog inventara po objektima u visini od oko 5,4 milijuna kuna.

LRH je lani ostvario jedan posto više noćenja nego prethodne godine, a poslovni prihod, koji obuhvaća i izvanredne prihode, je za 0,3 posto manji u odnosu na prethodnu godinu.

Bruto dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) od oko 83,1 milijuna kuna, što je manje u odnosu na prethodnu godinu u kojoj je bila ostvarena dobit prije oporezivanja od oko 19,6 milijuna kuna i EBITDA od 122,8 milijuna kuna.

Poslovni prihodi, koji prema USALI izvješću, obuhvaćaju prihode smještaja, pansionske i izvanpansionske hrane i pića, sporta i ostale operativne prihode veći su za tri posto.

Iz LRH-a su izvijestili i o ulaganjima - nakon ulaganja u dodatnih 37 smještajnih jedinica, otvoren je opatijski Smart Selection hotel Istra. U Remisens hotelu Marina u Mošćeničkoj Dragi uloženo je u šest dodatnih soba i vanjski bazen. U Opatiji je uređena Remisens Premium Vila Abbazia s 13 smještajnih jedinica, a Remisens hotel Palace Bellevue je povećao kapacitet za tri smještajne jedinice, povećao je kvalitetu usluge i postao Remisens Premium Grand hotel Palace. Opatijski Smart Selection Hotel Lungomare uložio je u još jednu smještajnu jedinicu te u preuređene i klimatizirane smještajne jedinice, dok je Vila Belvedere u Lovranu ulaganjem dobila jednu smještajnu jedinicu i vanjski bazen.

Renovirani hoteli otvoreni su lani u travnju, a u svibnju je otvoren i posve renovirani Remisens Premium Heritage hotel Imperial.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:36