Sigurnosne mjere

Konzum sanirao štetu od potresa u većini svojih dućana, a danas uveo i nove mjere opreza

U skladu s odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, od danas će sve Konzumove trgovine raditi od 8 do 17 te je organizirana i regulacija ulaska
Djelatnica Konzuma na svom radnom mjestu
 Damir Krajač / CROPIX

Nakon saniranja štete uzrokovane potresom, otvoreno je ukupno 158 Konzumovih dućana, dok je njih 12 još potrebno sanirati te oni neće raditi do daljnjega, priopćili su ih hrvatskog trgovačkog lanca.

- Najvažnije je da u trenutku potresa u prodavaonicama nije bilo nikoga te da je šteta samo materijalna. Hvala našim vrijednim zaposlenicima koji su pripremili prodavaonice i koji i dalje u suradnji sa stručnjacima marljivo rade na tome da ih sve osposobe za rad. U pojedinim prodavaonicama očekuju nas određeni popravci pa ćemo ih do daljnjeg zatvoriti dok ne budu u potpunosti sigurne za naše zaposlenike i kupce - izjavio je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma.

Usto, u skladu s odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, od danas će sve Konzumove trgovine raditi od 8 do 17 te je organizirana i regulacija ulaska kako bi se osiguralo da se svaki kupac pridržava propisane udaljenosti.

Dodatno, s ciljem dodatne zaštite kupaca te blagajnica i blagajnika, Konzum u svim svojim prodavaonicama kao sigurnosnu mjeru uvodi posebne prozirne pregrade od pleksiglasa. Na taj će se način, tvrde, smanjiti blizak kontakt na blagajnama, a da se pritom kupcima ni na koji način neće otežati plaćanje kupljene robe. Za djelatnike na blagajnama i sve ostale zaposlenike koji su najčešće u kontaktu s kupcima već su ranije osigurane i zaštitne rukavice i maske te sredstva za dezinfekciju, priopćili su iz Konzuma.

Zagreb, 190320.
Konzum, Sarajevska.
Djelatnici Konzuma na njihovom radnom mjestu, Heroji koronavirusa.
Na fotografiji:  Marko.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajač / CROPIX
Djelatnik Konzuma na svom radnom mjestu

- Od prošlog tjedna u svim Konzumovim odjelima pekarnica proizvodi se obvezno pakiraju prilikom usluživanja kupaca, a na samoposlužnim pekarnicama također je moguće kupiti samo unaprijed zapakirane proizvode. Na odjelu delikatesa proizvodi se režu isključivo na zahtjev kupca, bez izlaganja unaprijed narezanih salama i sireva. Zbog sigurnosti svih koji sudjeluju u procesu dizajna, tiska i distribucije, Konzum do daljnjeg neće tiskati svoj katalog, već će akcijske cijene isticati samo u trgovinama te u online izdanju – u priopćenju su navedene sigurnosne mjere koje je taj trgovački lanac uveo.

Interes za kupnju u Konzumovoj online trgovini i dalje je velik, što je i očekivano s obzirom na širenje koronavirusa, a i na činjenicu da je Konzum jedini trgovački lanac u Hrvatskoj koji ima vlastitu internetsku trgovinu.

- Novi termini za dostavu i uslugu Drive in otvaraju se svakodnevno iza ponoći kad započne novi dan te u popodnevnim satima kad je to moguće, a trenutni rok dostave ili preuzimanja robe iznosi sedam dana. Pozivamo sve kupce da budu savjesni prilikom kupnje i svoje online košarice pune proizvodima u iznosu do 1.000 kuna kako bi mogli biti brže isporučeni, čime će se omogućiti i drugim kupcima da obave kupnju – poručili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. veljača 2024 01:01