Neometano poslovanje

Konzum je spreman za koronavirus: 'Imamo dovoljno robe i pojačavamo zalihe'

S obzirom na cijelu situaciju, u Konzumu bilježe veliki porast online kupovine pa je trgovački lanac nadogradio svoj sustav
Ilustracija, građani kupuju namirnice u Konzumu
 CROPIX

Sva skladišta i prodavaonice Konzuma dobro su opremljeni, a zalihe se dodatno pojačavaju, osobito kad je riječ o namirnicama i proizvodima koje kupci u ovim trenucima najviše traže, priopćili su iz najvećeg maloprodajnog lanca u Hrvatskoj.

- Budući da očekujemo dodatno povećanje prometa u trgovinama, pojačali smo i nastavljamo povećavati zalihe proizvoda. Naši djelatnici redovito pune police i izlažu proizvode, no molimo kupce za razumijevanje i strpljenje ako nekih proizvoda u određenom trenutku nema na policama jer je to samo zato što ih ne stignemo dovoljno brzo staviti na policu. Stavljamo fokus na namirnice i proizvode za kojima trenutno vlada najveća potražnja, a neke od njih i dodatno izlažemo u koridorima trgovina, kako bi kupcima bili još dostupniji. Provodimo sve mjere kako bi naši kupci mogli nabaviti sve što u ovom trenutku smatraju potrebnim - rekao je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma.

Što se tiče isporuke robe iz ugroženih područja poput Italije, tvrde, u Konzumu su uvedene dodatne kontrole procesa uvoza robe te nastavljaju pratiti preporuke nadležnih institucija, a ako kojim slučajem dođe do ograničenja isporuke, imaju dovoljne zalihe proizvoda za neometano poslovanje, poručuju.

- Kako bismo kupcima osigurali potrebne namirnice u slučaju ograničenja ili prekida isporuke iz ugroženih zemalja, neprestano tražimo i alternativne izvore nabave. Najveći naglasak stavljamo na suradnju s domaćim dobavljačima, koja je strateški prioritet u našem poslovanju od samog početka pa tako i u trenutnoj situaciji – ističe Ledić.

Usto, u svim se dućanima, skladištima i upravnoj zgradi tog trgovačkog lanca provode sve mjere preventivne zaštite sukladno preporukama nadležnih institucija. Uz redovite higijenske i sigurnosne procedure, provode se i pojačane sanitarne mjere u lancu opskrbe, u prodavaonicama i uredskim prostorima, kao i redovita dezinfekcija blagajni, opreme i POS uređaja. S ciljem dodatne zaštite sigurnosti kupaca i zaposlenika, uspostavljen je i operativni tim za krizna stanja, priopćili su iz Konzuma, čiji su članovi dostupni u bilo koje doba dana i raspoloživi za okupljanje u vrlo kratkom roku u slučaju potrebe.

S obzirom na cijelu situaciju, u Konzumu bilježe veliki porast online kupovine pa je trgovački lanac nadogradio svoj sustav kako bi lakše funkcionirao pod većim opterećenjem te su povećani resursi za dostavu robe.

- Svaki se dan otvara određeni broj novih termina za uslugu Dostave i Drive-ina te svim našim kupcima zahvaljujemo na razumijevanju i strpljenju. Neprestano pratimo daljnji razvoj situacije te smo spremni na dodatne mjere u skladu s novim informacijama – poručuju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 21:17