Ako želite uložiti

Kažu da nova ekonomska kriza vrije iza ugla, no postoji biznis koji nikada neće propasti

Briga o kućnim ljubimcima ljubiteljima životinja je na prvom mjestu, u rangu s računima za struju
Ilustracija
 Profimedia, Abaca

Podijeljeni smo u mnogo pitanja, no slažemo se u jednom – volimo svoje pse, mačke i sve ostale kućne ljubimce. Oni su dio naše obitelji. S obzirom na sve brojnija upozorenja o idućoj velikoj ekonomskoj krizi, bitno je znati koja zanimanja neće nikad propasti – a jedna od njih je svakako briga o ljubimcima.

Amerikanci sve više zamjenjuju djecu ljubimcima, a slična je situacija i u Hrvatskoj. U SAD-u je briga oko kućnih ljubimaca postala stvar na kojoj se ne štedi, slično kao što se mora kupiti hrana ili platiti račun za struju. Američko udruženje za proizvode ljubimaca procjenjuje da će se tijekom ove godine na omiljene životinje potrošiti 72 milijarde dolara, što je 30 posto više nego prije pet godina.

Najviše, naravno, odlazi na hranu za pse i mace (oko 40 posto), no većinom su to veliki proizvođači od čijih se dionica nećete previše obogatiti. Ako želite uložiti u biznis koji vjerojatno neće nikad propasti, preporuka Business Insidera je u terapiju za životinje, tvrtke koje proizvode medicinske preparate i posebne usluge za ljubimce.

Čak i ako ne uložite u biznis s ljubimcima, preporuka stručnjaka je da nabavite barem jednog. Od njih nećete previše ekonomski profitirati, ali će vam sniziti krvni tlak i razinu kolesterola. Također, ljudi oboljeli od demencije se bolje osjećaju kada je u njihovoj blizini kućni ljubimac. Dobre rezultate pokazala su i istraživanja među brokerima – oni koji su imala kućne ljubimce bolje su reagirali u stresnim situacijama od onih bez.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:33