Istraživanje

Kava i pivo za 16 kuna: Je li ovo zaista najjeftinije europsko skijalište?

Prema izračunima, za šest dana četveročlana obitelj u Banskom potrošit će oko 13.089 kuna GDJE NA ZIMOVANJE? Kavu i pivo platite će te 16 kuna, a za tjedno dnevni odmor četveročlana obitelj morat će izdvojiti 13.000 kuna. Otkrivamo koja su najjeftinija europska skijališta...
Ilustracija: austrijsko skijalište Nassfeld
 Goran Šebelić / CROPIX

Bansko u Bugarskoj proglašeno je najjeftinijim obiteljskim skijalištem u Europi, otkrilo je to godišnje izvješće britanske pošte Travel Money.

Za potrebe istraživanja uspoređene su cijene najma skija, ski-karata, škole skijanja, kao i ručak te topla i hladna pića za dvije odrasle osobe i dvoje djece u trajanju od šest dana u 25 europskih skijališta, uključujući i popularna mjesta u Francuskoj, Švicarskoj, Finskoj i Norveškoj.

Prema izračunima, za šest dana četveročlana obitelj u Banskom će potrošiti 1.529,72 funti (oko 13.089 kuna), što je 92 funte (oko 787 kuna) manje nego u drugoplasiranom talijanskom skijališta Bardonecchia.

Tako će primjerice, posjetitelj kavu u tom bugarskom skijalištu platiti oko 16 kuna, koliko košta i 0,25 litara piva, što je upola jeftinije nego u Italiji.

Na ljestvici 10 europskih skijališta koje pružaju najviše za potrošeni novac našla su se još četiri talijanska skijališta. Nakon Bardonecchia, na treće mjesto zasjeo je Sestriere, slijedi ga Passo Tonale na četvrtom, Claviere na petom i La Thuile na 10. mjestu.

Od nama bližih i nešto poznatijih skijališta, Kranjska gora u susjednoj Sloveniji zauzela je šesto mjesto ljestvice, a slijedili su je Ellmau i Rauris u Austriji te Arinsal u Andori.

10 najjeftinijih obiteljskih skijališta u Europi

1. Bansko, Bugarska

2. Bardonecchia, Italija

3. Sestriere, Italija

4. Passo Tonale, Italija

5. Claviere, Italija

6. Kranjska gora, Slovenija

7. Ellmau, Austrija

8. Rauris, Austrija

9. Arinsal, Andora

10. La Thuile, Italija

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 06:12