Zvijezda mjeseca

Huawei na rasprodaji, ali operateri tvrde da to nema veze s američkom odlukom

HT prati događanja na svjetskoj sceni, no još uvijek je prerano za davanje bilo kakvih konkretnih komentara
Huawei u Zagrebu predstavio novu P30 seriju
 PROMO

Tek je jedan dan prošao otkako je Google objavio da prekida suradnju s kineskom multinacionalnom kompanijom Huawei, a u sandučiće elektroničke pošte mnogih korisnika počele su stizati ponude operatera.

“Priprema, pozor... krenuo je #SUPERTJEDAN”, pojavilo se među mailovima, a u njemu roza reklama i najava popusta Hrvatskog telekoma, u iznosima do 960 kuna, na mobitele Huawei i Honor.

“U tijeku je tjedan ludih popusta u našem web shopu! Raskomoti se i odaberi svoj novi Huawei ili Honor uređaj uz popust do 960 kn”, stoji u reklami, a slične ponude brzo pronalazim i na stranicama nekih drugih teleoperatera.

Na primjer, A1, koji Huawei reklamira kao “zvijezdu mjeseca” te na pojedine modele kupljene uz pretplatu nudi popuste i do 40 posto vrijednosti uređaja.

Teleoperatere koji su počeli nuditi popuste na Huawei uređaje pitali smo stoga jesu li te akcije povezane s činjenicom da će Huawei uskoro izgubiti pristup za nadograđivanje Android sustava, a budući korisnici i pristup svim Googleovim aplikacijama, no iz HT-a i A1 poručuju kako akcije s tim nemaju nikakve veze.

“Huawei je u svijetu drugi proizvođač mobilnih telefona, tako da kontinuirano radimo na atraktivnim ponudama Huawei uređaja za naše korisnike. Popusti na uređaje koji su trenutno istaknuti na stranici A1 Hrvatska postoje i od ranije, a imamo ih kako na Huawei tako i na uređaje drugih proizvođača. Što se tiče budućih akcija, trenutno pozorno pratimo razvoj događaja i način na koji će se ova globalna situacija odražavati na pojedina lokalna tržišta. U kontaktu smo s dobavljačima i partnerima i postupat ćemo, kao i uvijek, u interesu naših korisnika i s ciljem njihove zaštite”, poručili su iz A1, a sličan je odgovor pristigao i iz HT-a.

“Hrvatski telekom prati događanja na svjetskoj sceni vezana uz Huawei, no još uvijek je prerano za davanje bilo kakvih konkretnih komentara. HT svoje ponude i marketinške akcije planira unaprijed pa je tako i najnovija akcija u kojoj se nude Huawei uređaji od ranije planirana i nema nikakve veze s novim događanjima vezanim uz Huawei”, pojasnili su.

Imate prijedlog za Veliku škrticu? Pišite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:24