Rekordni rezultati

Hrvatska Lutrija lani zaradila 64 milijuna kuna, Hrvati najviše vole igrati EuroJackpot

Hrvatska Lutrija je u 2018. od lutrijskih igara i klađenja zaradila 1,2 milijuna kuna, 12,3 posto više nego u 2017.
Poslovnica HL-a i Mario Musa
 Željko Sop / Krasnodar Peršun / Hanza Media

Osim što je proslavila 45 godina postojanja, Hrvatska Lutrija lani je ostvarila i rekordne poslovne rezultate. Zahvaljujući snažnim prodajno-marketinškim aktivnostima, kako su kazali u tvrtki, zabilježili su dobit prije oporezivanja od visokih 64 milijuna kuna, odnosno 11,7 posto više nego godinu ranije, a čak 39,3 posto više nego što je bilo planirano.

Hrvatska Lutrija je u 2018. od lutrijskih igara i klađenja zaradila 1,2 milijuna kuna, što je za 12,3 posto više nego u 2017., pri čemu su Hrvati najviše igrali EuroJackpot. Na drugom mjestu nalazi se popularni Loto 7, dok su srećke na trećem mjestu.

- Poslovne aktivnosti u 2018. bile su fokusirane na zadržavanju i jačanju stabilne pozicije Hrvatske Lutrije na tržištu. Nakon iznimno uspješne poslovne godine ostajemo vodeći društveno odgovorni priređivač igara na sreću u Hrvatskoj, ponosni na činjenicu da nas od ostalih konkurenata na tržištu izdvaja naša društvena odgovornost - smatra Mario Musa, predsjednik Uprave kompanije.

U proteklih 45 godina, koliko Hrvatska Lutrija posluje, hrvatski su građani ostvarili ukupne dobitke od devet milijardi kuna, a dodatnih je 2,5 milijarde Lutrija izdvojila za društveno korisne djelatnosti. Lani je, pak, Hrvatska Lutrija financirala razne humanitarne, sportske, kulturne i slične organizacije i to s ukupno 92 milijuna kuna, što je 13,6 posto više nego godinu ranije. Prošlogodišnjem Državnom proračunu Hrvatska Lutrija je doprinijela s 310 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:54