Tko čeka, dočeka

Finale sniženja je krenulo: Odjeća, obuća i zimska oprema sniženi za 70 posto

U gotovo svim trgovinama odjećom i obućom krenuo je treći i posljednji krug zimskog sezonskog sniženja
 Goran Mehkek / Hanza Media

Oni koji su čekali - dočekali su! U gotovo svim trgovinama odjećom i obućom, kako u središtu grada tako i u trgovačkim centrima, krenuo je treći i posljednji krug zimskog sezonskog sniženja. Primamljivi popusti "vrište" s brojnih izloga, a uštede na kvalitetnoj zimskoj odjeći, obući i opremi za zimske sportove sada su dosegnule 70 posto.

Atraktivna finalna sniženja tako su već oglasili iz Sportine, Hervisa, Intersporta, Deichmanna, Sport Visiona i brojnih drugih trgovina u kojima je sada prava prilika za nabavu odjeće i obuće iz zimskih kolekcija za iduću sezonu po znatno nižim cijenama. Tako se, primjerice, zimske ženske gležnjače trenutno mogu kupiti za 116 kuna, a snižene su, piše Glas Slavonije, s 299 kuna. Nikeove zimske tenisice sa 720 kuna snižene su na 280 kuna, a dvodijelni dječji skijaški kombinezoni mogu se kupiti za 250 kuna, dok su do nedavno koštali 650 kuna. Povoljno se mogu kupiti i dječje majice. One dugih rukava sa 45 kuna snižene su na osam kuna, a skije koje su koštale 2900 kuna sada stoje 1700 kuna.

Valja napomenuti kako su, suprotno načinu poslovanja prijašnjih godina, najrazvikanije trgovine poput H&M-a i Zare obujam robe na sniženju u odnosu prema novoj kolekciji minimalizirale još krajem siječnja, tako da je ponuda sa sniženom cijenom u ovim i srodnim trgovinama trenutno oskudna. No, artikli koji se nude iz kolekcija jesen/zima prodaju se po cijeni umanjenoj za prosječno 70 posto.

Zimsko sniženje ove godine traje do 26. veljače u skladu s odredbama Zakona o zaštiti potrošača na osnovi kojega je započelo 27. prosinca 2019. od kada može trajati najviše 60 dana. Valja napomenuti kako po isteku roka od 60 dana trgovac i dalje može prodavati robu po sniženoj cijeni, no to ne smije oglašavati kao "sezonsko sniženje". Tako da trgovci koji žele poštovati propise, a ujedno i riješiti se viška robe na zalihama uoči dolaska novih kolekcija, već poslovično sredinom veljače na police stavljaju sve ono što im je preostalo u skladištima. Stoga se roba koja je u prvom tjednu 2020. bila snižena od 20 do 40 posto, sada prodaje i za jednu trećinu svoje redovne vrijednosti.

Očekivano, sudeći prema praksi prethodnih godina, eventualne gužve na račun "lovaca na popuste" moguće su još u danima do kraja tjedna. No kako su najbolje akcije već aktualne, očekuje se da će oni koji su čekali najbolju priliku za kupnju po svoje ciljane komade krenuti već danas kako bi si ipak pružili priliku da pronađu ono što žele u ciljanoj veličini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. veljača 2024 18:51