Financijska pismenost učenika

Ekonomska klinika lansirala mobilnu aplikaciju uz koju će klinci učiti osnove ekonomije

Članovi Ekonomske klinike već godinu dana obilaze osnovne škole u Zagrebu i drže radionice za djecu
Članovi Ekonomske klinike drže radionice o financijskoj pismenosti za osnovnoškolce
 Ekonomska klinika

Edukativna aplikacija „Financijska pismenost osnovnoškolaca” djeci kroz igru približava osnovne ekonomske pojmove s kojima se svakodnevno susreću, no često ih ne razumiju. Riječ je o upravo lansiranom projektu Ekonomske klinike, neprofitne udruge studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, a cilj je podići financijsku pismenost najmlađih - učenika nižih razreda osnovne škole.

- Djeca predstavljaju bitan potrošački segment, odnosno raspolažu s određenim iznosom novca kojeg dobivaju od najbližih članova svoje obitelji, a koji potom koriste za kupnju raznih proizvoda i usluga. Uzimajući navedeno u obzir i činjenicu da su ujedno i budući potrošači, uočili smo kako u obrazovnom sustavu još ne postoji predmet kojim se djeci omogućuje stjecanje navedenog znanja - objašnjava Ivana Divić, voditeljica ovog projekta.

Članovi Ekonomske klinike, redom studenti ekonomije, već godinu dana obilaze osnovne škole u Zagrebu i drže radionice za djecu, a sada su, kaže Divić, stepenicu podigli s novom aplikacijom.

- To je idealno rješenje za sve škole diljem Hrvatske koje nismo mogli osobno posjetiti - kaže i dodaje kako je aplikacija trenutno dostupna na Android uređajima.

Sastoji se od dva dijela, jednog za odrasle i jednog za klince. Kviz, namijenjen primarno upravo djeci, sastoji se od 14 razina, a uključuje i natjecateljski dio u kojem se učenici bore za top 10 pozicije i poklon bon od 500 kuna pod pokroviteljstvom Privredne banke Zagreb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:43