Je li moralu mjesto u turizmu?

Dvije porcije brancina i nešto vina za više od tisuću kuna: Zašto toliko 'deremo' goste?

Čini se kao da nam je sve manje stalo da našim gostima, što u apartmanu što u restoranu, doista bude lijepo DVIJE PORCIJE BRANCINA I MALO VINA ZA VIŠE OD TISUĆU KUNA?! Žele li naši ugostitelji doista 'odrati' baš svakog gosta ili je u pitanju nešto drugo? 'A dečko je mislija da ste Amerikanci, e'
Terasa restorana uz more, ilustracija
 Davor Zunić / CROPIX
Čini se kao da nam je sve manje stalo da našim gostima, što u apartmanu što u restoranu, doista bude lijepo DVIJE PORCIJE BRANCINA I MALO VINA ZA VIŠE OD TISUĆU KUNA?! Žele li naši ugostitelji doista 'odrati' baš svakog gosta ili je u pitanju nešto drugo? 'A dečko je mislija da ste Amerikanci, e'

Iako je Vlada smanjila stopu PDV-a na dio ugostiteljskih djelatnosti, malo tko vjeruje da će to navesti ugostitelje da snize cijene svojih usluga, piše Glas Istre.

- Jednostavno, ogromna većina u sektoru turizma i ugostiteljstva, poučena činjenicom da će davanja prema državi uvijek biti velika, stalno kuka, a kad kuknjava da rezultat, brže-bolje nastoje što više zaraditi jer, osjećaju, neće takvo stanje dugo potrajati pa je bolje što prije zaraditi koju paru - piše Marinko Krmpotić za Glas Istre.

Osim što poduzetnici, kao uostalom ni dobar dio građana općenito, nemaju povjerenja u državne institucije, domaći turizam muči još jedna boljka - česta neprofesionalnost ugostitelja, što u kafićima i restoranima, što u iznajmljivanju smještaja.

Mnogo ih, naprosto, nast...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. prosinac 2025 07:57