Kako varaju ugostitelji

'To je čista prevara. To mogu samo ovi 'mikrovalni' ugostitelji. Oderu ljude i nestanu'

Nećete vjerovati što im nude kao 'mediteranski riblji ručak', a podvaljuju im čak i smrznuta jela iz trgovačkog centra...
Ilustracija
 REUTERS
Nećete vjerovati što im nude kao 'mediteranski riblji ručak', a podvaljuju im čak i smrznuta jela iz trgovačkog centra...

Koliko može koštati čaša cijeđenog soka od naranče, dva jaja (kajgana), malo kruha i kava? Ako pripremate takav doručak kući, stajat će vas najviše 7-8 kuna, kolika je vrijednost tih namirnica. I bit će to sasvim pristojan doručak.

Poželite li sve to doručkovati na nekom našem običnom gradskom „štekatu“ na Jadranu, eh, onda je cijena istog tog doručka lijepih 120 pa čak i do 180 kuna, ovisno o tome kako se jaja pripremaju. Jer, kajgana, jaje na oko ili „ham and eggs“ je valjda nadasve složen i zahtjevan kulinarski zahvat pa ga zato treba tako puno platiti.

- Dobro, neka su u njegovu cijenu uračunati rad konobara, najam javne površine, struja, voda, duševne boli vlasnika, PDV i tko zna što još, ali marža na tom doručku uvijek je najmanje 300-400 i više posto. Je...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. prosinac 2025 04:51