Nova šoping destinacija

Desant Hrvata na Primark: jeftini irski modni brend stigao u susjedstvo

Hrvati više neće morati do Graza, gdje se dosad nalazio najbliži Primark
 Davor Pongračić / CROPIX

“Ponuda je velika, živo je, šareno, cijene su prihvatljive, a nama iz Rijeke potegnuti do Ljubljane stvarno nije daleko. Namjeravamo se često vraćati”, smiješi se Bojana dok drži polupunu shopping vrećicu u novootvorenoj Primark trgovini u Cityparku.

Stigla je ispred trgovine oko 10.15 sati, prije otvorenja, u nezapamćenu gužvu, obišla je samo nekoliko odjela, od ukupno 4200 četvornih metara prodajnog prostora na dva kata, a već je zadovoljna i viđenim i odabranim. Njena nam prijateljica veselo rukom pokazuje na drugi dio trgovine i savjetuje da pogledamo sportsku opremu, jako je povoljna, tvrdi.

- Ma to se stvarno isplati kupiti, za pet eura imate pamučnu majicu koju ćete ionako nositi jednu sezonu. Kupit ćemo još sandale, malo donjeg rublja, na katu škicnuti stvari za dom - kažu nam Riječanke pa ih ostavljamo da uživaju u šopingmaniji koja je zahvatila ovaj centar. Kako slovenski mediji pišu, euforija oko otvorenja mogla bi potrajati još od šest do osam tjedana.

Iako je klasičan radni četvrtak ujutro, neviđena je gužva na parkiralištu i u prodavaonici Primark, a more kupaca iz centra izlazi s punim vrećicama oslikanim plavim logom, što definitivno potvrđuje da je velik broj ljudi jedva dočekao da se u Ljubljani otvori ova trendi trgovina s pristupačnim cijenama.

Ljubljana, 130619.
City park.
Otvorenje robne kuce Primark.
 Foto: Davor Pongracic / CROPIX
Davor Pongracic / CROPIX

Hrvati više neće morati do Graza, gdje se dosad nalazio najbliži Primark, ova jedna od najdražih šoping destinacija u Sloveniji nudi sve što ti srce poželi, po cijenama za svačiji džep. Samo sat i pol od Zagreba uronili smo u carstvo boja, uzoraka, zanimljivog dizajna.

Irski brend

Primark je prvi dućan otvorio u Dublinu 1969. godine i zvao se Penney’s. Danas imaju 372 dućana u 12 zemalja Europe i Amerike. Ovo je dakle prvo prodajno mjesto Primarka u Sloveniji, koje otvara čak 200 novih radnih mjesta. Vrpcu na otvorenju službeno su prerezali ljubljanski gradonačelnik Zoran Janković i voditelj trgovine Bogdan Mulec.

Filozofija ovog brenda i razlog zašto “njeguje” tako niske cijene jest u tome što posluju drugačije od drugih i štede na sitnicama - ne ulažu ni u kakve marketinške kampanje i webshopove, imaju jednostavne vješalice i etikete kako bi srezali troškove. Nude svašta, nove trendove u ženskoj, muškoj i dječjoj modi, uključujući obuću i dodatke, kao i rublje, kozmetiku i proizvode za kuću. Prema mišljenju mnogih, imaju vrlo dobar omjer cijene i kvalitete, a slično im zvuči i slogan “Amazing fashion at Amazing prices”.

Novootvorena trgovina u Ljubljani također nudi Primarkov certificirani asortiman kozmetike koja nije testirana na životinjama, Leaping Bunny PS, kao i asortiman proizvoda od održivog pamuka, koji uključuje pidžame, traperice i predmete za kuću.

Sve se šareni od žarkih ljetnih boja, pregršt modnih dodataka i odjevnih kombinacija za najbezbrižnije godišnje doba.

Ljubljana, 130619.
City park.
Otvorenje robne kuce Primark.
 Foto: Davor Pongracic / CROPIX
Davor Pongracic / CROPIX

Cijeli jedan dio trgovine nudi veliku ponudu odjeće od trapera već od desetak eura, pleteni cekeri su očito apsolutni hit sezone, ima ih svih boja i oblika, popularne torbice koje se kopčaju oko struka dostupne su također u raznim bojama i veličinama po cijeni od otprilike osam eura, kratke hlačice i majice već od pet, remenje za tri eura, paketi donjeg rublja, čarapa, muške hoodice za 10 eura.

Ljubljana, 130619.
City park.
Otvorenje robne kuce Primark.
 Foto: Davor Pongracic / CROPIX
Davor Pongracic / CROPIX

Gornji dio kupaćeg kostima za žene stoji oko 2,5 eura, a isto toliko i donji, kupaće gaće za muškarce po pet, napuhanci za ljeto za lude tulume za 12 i mirisne svijeće za dom po jedan euro... Kupuju mlađi, stariji, veliki, mali, primijetili smo da je poprilično jednaka gužva na muškom, ženskom i dječjem odjelu.

Sobe za odmor

Trgovina se diči Primarkovom najnovijom suvremenom opremom, s čak 44 blagajne i 48 garderoba, besplatnim Wi-Fijem u cijeloj trgovini, kao i dvama prostorima za sjedenje i predah u kojima kupci mogu “napuniti baterije” kako bi im iskustvo kupnje bilo još ljepše.

Tih 48 garderoba je prepuno, redovi za čekanje su prilično dugački pa neki odjeću probavaju nasred trgovine. U kabinu možete ponijeti neograničen broj odjeće, ali će vam prije toga prodavačica detaljno pregledati i izbrojiti sve artikle.

Ljubljana, 130619.
City park.
Otvorenje robne kuce Primark.
 Foto: Davor Pongracic / CROPIX
Davor Pongracic / CROPIX

Bez zamjerke, unatoč golemoj gužvi sve funkcionira savršeno, redovi za kabine brzo se tope, prodavači brzo uskaču ako trebate pomoć, tih 44 blagajne rade brzo, sve je poput ogromne šarene mašinerije iz koje, misleći “pa ovo je samo pet eura”, izađete s nekoliko punih vrećica.

Došli na izlet

- Ovo nam je idealan izgovor za jednodnevni izlet do ionako krasne Ljubljane kad Primarka još nema kod nas - kažu nam Riječanke.

Kako je ovaj lanac najavio i prije otvorenja, osim kupaca iz Slovenije računaju i na kupce iz Hrvatske i Italije.

Iako iz Primarka službeno ne žele komentirati dogovorene prijevoze, jedan hrvatski autobusni prijevoznik već je najavio specijalnu autobusnu liniju iz Dugog Sela i Zagreba prema Ljubljani koja će stajati 100 kuna, ona bi trebala krenuti 22. lipnja.

Ljubljana, 130619.
City park.
Otvorenje robne kuce Primark.
 Foto: Davor Pongracic / CROPIX
Davor Pongracic / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. veljača 2024 21:55