povećani limiti

Broj beskontaktnih transakcija Visom u Hrvatskoj porastao 20 posto

Rastuću potražnju za beskontaktnim plaćanjem Visa zamjećuje u cijeloj Europi, gdje je više od 75 posto plaćanja putem tih kartica sada beskontaktno.
Renata Vujasinović

Broj beskontaktnih transakcija Visa karticama u Hrvatskoj je porastao za 20 posto, zahvaljujući prije svega epidemiji covida, a zamjetan je i rast e-commerce transakcija od 40 posto u odnosu na 2019. godinu, objavljeno je jučer iz Vise.

Prema objavljenim brojkama, Visa je u Europi obradila više od pola milijarde dodatnih beskontaktnih plaćanja u kojima je donedavno transakciju trebalo autorizirati PIN brojem.

Razlog povećanja je, kako se pojašnjava, rast iznosa koji je moguće platiti bez autorizacije PIN-om, jer su limiti povećani u više od 29 zemalja diljem Europe.

Rastuću potražnju za beskontaktnim plaćanjem Visa zamjećuje u cijeloj Europi, gdje je više od 75 posto plaćanja putem tih kartica sada beskontaktno.

U nekim se europskim zemljama udio beskontaktnih transakcija putem Visa kartica više nego udvostručio na godišnjoj razini, a u mnogim najvećim europskim zemljama udio beskontaktnih transakcija povećao se za najmanje 20 posto u proteklih godinu dana.

U Visi ističu da mogućnost digitalnog plaćanja u trgovinama više nije samo pogodnost, već potreba potrošača i trgovaca i omogućuje kupnju bez kontakta na terminalima za plaćanje

- Rastuća popularnost beskontaktnih plaćanja u Europi nije novost - pandemija je poslužila za ubrzavanje postojećeg trenda, samo što plaćanja bez dodira više nisu pogodnost, već potreba.

Čim je počela globalna pandemija covid-19, odmah smo se dodatno fokusirali na suradnju s našim partnerima širom Europe kako bismo podigli ograničenja beskontaktnog plaćanja i tako pomogli potrošačima da lakše i sigurnije plaćaju i smanje potrebu za unosom svog PIN-a - istaknula je Renata Vujasinović, menadžerica Vise za Hrvatsku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. veljača 2024 06:16