IDUĆEG TJEDNA

Treće izdanje konferencije BlockSplit bit će najveće dosada, očekuje se oko 500 sudionika iz 20-tak zemalja

Cilj konferencije je ubrzati rast i razvoj industrije te pružiti priliku pojedincima i organizacijama za ulazak u Web3

Antonio Perić-Mažar

 Vojko Basic/Cropix

Nakon dvije godine pauze, konferencija BlockSplit vraća se u grad pod Marjanom. Najveća regionalna konferencija za industriju blockchaina i kriptovaluta doživjet će od 23. do 25. svibnja svoje treće izdanje u organizaciji hrvatske krovne udruge za blockchain i kriptovalute – UBIK.

Najavljuju kako će se predstaviti više od 30 stručnjaka za blockchain, od programera do poslovnih lidera. Među govornicima je Bruno Škvorc, osnivač RMRK najnaprednijeg NFT protokola na svijetu, Julien Bouteloup, osnivač i izvršni direktor Stake Capital-a, Zaki Manian, suosnivač Sommelier-a i Iqulusion-a i mnoga druga zvučna imena iz cijelog svijeta.

Cilj konferencije je, kako poručuju, ubrzati rast i razvoj industrije te pružiti priliku pojedincima i organizacijama za ulazak u Web3. Tako će sljedećeg tjedna svi sudionici imati priliku sudjelovati u brojnim radionicama, predavanjima i panelima na temu DeFi, NFT, DAO, regulations.

Ponedjeljak, 23. svibnja rezerviran je za radionice, dok je u sljedeća dva dana planiran veći broj predavanja, zbog čega su se organizatori odlučili na čak tri pozornice - dvije u Hrvatskom domu, a jednu u Gradskom kazalištu lutaka.

Kako ne bi sve ostalo samo na predavanjima, organizatori poručuju kako su pripremili zabavni sadržaj i umrežavanja za sve sudionike i predavače.

- Oko 500 sudionika iz dvadesetak zemalja svijeta okupit će se cijeli tjedan u Splitu kako bi dijelili znanje i iskustvo vezano za razvoj i poslovanje na blockchain i web3 – izjavio je Antonio Perić-Mažar, jedan od organizatora najavljujući kako će treće izdanje konferencije BlockSplit ujedno biti najveće i najbolje do sada.

Dodaje kako je od samog početka glavni fokus konferencije taj da bude za zajednicu, te da bude pregršt prilika za upoznavanje i networking.

- Konferenciju otvaramo sa radionicama, a nastavljamo s dva dana predavanja na tri pozornice u centru Splita - Hrvatski dom i Kazalište lutaka. Sve to prati najveći expo do sada, na preko 400 kvadrata na Prokurativama naši posjetitelji će moći popričati sa sponzorima i saznati informacije iz prve ruke. Večeri su rezervirane za partije, a uz konferenciju će se održati nekoliko meetupa tijekom cijelog tjedna koji će završiti Hackathonom. Kao što vidite, tim je naporno radio zadnjih pola godine da u centru Splita napravi jedan svjetski događaj – istaknuo je Perić-Mažar.

Blockchain tehnologija nudi niz mogućnosti za rješavanje problema u mnogim sektorima, naveli su na stranicama Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj kad su lani organizirali radionicu o korištenju blockchain tehnologije u različitim područjima života i rada.

Europska unija, istaknuto je, vjeruje da pravilno korištenje blockchain tehnologije može pružiti značajne prednosti europskoj industriji, gospodarstvu i društvu. Blockchain tehnologija je zato iznimno bitna za digitalnu transformaciju gospodarstva i dio je novog programa EU-a, Digitalne Europe, koji je Europski parlament usvojio u travnju 2021. godine. Cilj tog programa je ulagati u digitalnu infrastrukturu kako bi strateške tehnologije mogle pridonijeti jačanju konkurentnosti Europe, prelasku na zeleno gospodarstvo i osiguravanju tehnološke suverenosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:01