CLUTCH 2022.

Splitska agencija Agilno uvrštena na listu top 100 tvrtki s najbržim rastom

Priznanje se temelji na stopi rasta prihoda od 2020. do 2021., od 122,55 %, što je svrstalo ovu tvrtku na 43. mjesto

Petar Vukašinović

 Paun Paunović/Cropix

U veljači je stigla vijest kako splitski Agilno širi svoje poslovanje u Toronto, a ovih dana vijest o tome kako je tu software development agenciju Clutch uvrstio na listu top 100 tvrtki s najbržim rastom.

Kako su izvijestili iz te IT tvrtke, Clutch je jedna od vodećih svjetskih platformi za ocjenjivanje i recenziranje B2B tvrtki sa sjedištem u Washingtonu, te mjesečno ima preko milijun korisnika - kupaca i prodavača usluga, iz 100 različitih zemalja svijeta i 500 vrsta industrija. Svake godine provode detaljna istraživanja tržišta i proglase najboljih 100 tvrtki s najbržim rastom te 100 tvrtki s održivim rastom.

Nagrada koju je Agilno, kako su pojasnili, osvojio temelji se na apsolutnoj stopi rasta prihoda od 2020. do 2021., od 122,55 %, što je svrstalo ovu tvrtku na visoko 43. mjesto. Tvrtke koje se nalaze na ovom popisu uglavnom imaju sjedišta u SAD-u, Velikoj Britaniji, Kanadi, Nizozemskoj, Singapuru, itd.

Osnovan 2016. godine, Agilno se bavi software development rješenjima za pretežno sjevernoameričke klijente - od startupa do velikih korporacija koji žele zadovoljiti rastuće globalne potrebe.

Za Agilno ova nagrada, poručuju iz tvrtke, znači potvrdu predanog rada u kreiranju najboljih software rješenja za klijente, ali i dokaz koliko ulaganje u zaposlenike i njihov razvoj stvara ljude koji vole ono što rade i gdje rade, a to se kasnije ogleda i kroz ovakve nagrade.

- Prije svega, moram reći kako sam sretan što smo dobili još jedno veliko priznanje. Ponosan sam na cijeli tim. To je grupa kreativnih ljudi koji su posvećeni onome što rade te se i ovim putem zahvaljujem svim našim zaposlenicima i klijentima. Ovo je zajednički uspjeh – izjavio je Petar Vukašinović, osnivač i izvršni direktor agencije Agilno.

Kad je riječ o budućim planovima, Agilno čeka otvaranje ureda u Kanadi u drugoj polovici ove godine. Koliko rade na širenju tržišta, potvrđuje i činjenica da su postali dio Launch Maplea, programa kanadske vlade koji podupire rastuće tehnološke tvrtke u svom širenju u Kanadu. Kako naglašavaju u Agilnom, prisutnost zaposlenika u Torontu im je važna kako bi bili bliže klijentima te surađivali na novim projektima. Inače, glavni posao ove agencije je izrada aplikacija u području telemedicine i zdravstva (tzv. Health Tech).

Kad se govori o tehnologijama u zdravstvu spomenimo kako je pandemija koronavirusa donijela nova digitalna rješenja, pa se tako telemedicina i rješenja za telekonzultacije kreću od daljinskog praćenja i propisivanja lijekova do pružanja hitne skrbi u domu.

Prema analizi koju je pripremila Služba Europskog parlamenta za istraživanja (EPRS), novi koncept također obuhvaća povezanu analizu zdravstvenih podataka i primjenu u sustavima koji se temelje na velikim podacima, na primjer za epidemiološka istraživanja i dijagnostičku potporu uz pomoć umjetne inteligencije. Uočene koristi novih digitalnih rješenja u zdravstvu, kako navodi EPRS, su brža alternativa, manji broj hospitalizacija, bolje praćenje pacijenata, poboljšana kvaliteta života i manji rizik od zaraze koronavirusom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:09