DOMAĆI LIDER

Silvio Kutić proglašen najutjecajnijim inovatorom u telekom industriji na svijetu

Počašćen sam priznanjem jedne od najuglednijih analitičkih kuća u branši, komentirao je nagradu Kutić
Silvio Kutić
 Infobip

Silvio Kutić, suosnivač i direktor Infobipa proglašen je najutjecajnijim tehnološkim inovatorom u telekomunikacijskoj industriji na svijetu. Nagradu mu je dodijelila jedna od globalno najuglednijih analitičkih kuća za telekomunikacije, britanski Juniper Research, u okviru svoje godišnjeg događanja Future Digital Awardsa.

"Za njegov doprinos rastu Infobipovog tržišnog udjela na području 'komunikacija kao cloud usluge', takozvanog CPaaS-a, kroz potpisivanje strateške investicije s One Equity Partnersima, preuzimanju OpenMarketa i za ulazak na američko tržište", piše Juniper Research u objašnjenju nagrade.

Zajedno s Robertom Kutićem i Izabelom Jelenićem, Silvio Kutić osnovao je Infobip 2006. godine. U tu je tvrtku lani 200 milijuna dolara uložio investicijski fond One Equity Partners, čime je to postao prvi domaći startup čija je tržišna vrijednost premašila milijardu dolara, odnosno prvi hrvatski startup jednorog. Trojica osnivača prethodno su osvojila i EY-ovu nagradu za poduzetnika godine 2019, a Novac.hr Infobip je proglasio jednim od deset hrvatskih startupa koje treba pratiti u 2021. godini. Hrvatska tvrtka, među inima, radi za Facebookov WhatsApp, Rakutenov Viber, ruski Telegram i najveću japansku društvenu mrežu Line.

Kutićeva titula na engleskom jeziku glasi "Mover and Shaker in Telco Innovation", a on komentira da je počašćen priznanjem. No, nije jedino. Infobip je osvojio još dvije nagrade Junipera: za najboljeg CPaaS pružatelja usluga, kao i za tvrtku koja pruža najbolje RCS usluge. RCS je, inače, usluga koja polako zamijenjuje SMS i MMS.

"Čast nam je osvojiti ove renomirane nagrade od strane industrije u kojoj poslujemo i analitičara. One su dokaz odličnog rada cijelog Infobipovog tima i dobrog smjera razvoja naših komunikacijskih rješenja", kaže Kutić.

Matija Ražem, viši potpredsjednik Infobipa za poslovni razvoj kaže da je velika čast što su osvojili priznanja za RCS i CPaaS. "Danas kad smo svi hiper-povezani, RCS kao dio CPaaS ekosustava ima svoje mjesto među kanalima za komunikaciju s korisnicima", zaključuje Ražem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 17:49