Softverska industrija

Q Agency najavio da će zaposliti još 100 ljudi

Jedna od šest najbrže rastućih hrvatskih tehnoloških tvrtki u Europi, po ocjeni Financial Timesa, keže u značajno povećanje svojeg razvojnog tima
 Hrvoje Golubic

Zagrebačka Q Agency, jedna od šest najbrže rastućih hrvatskih tehnoloških tvrtki u Europi po ocjeni Financial Timesa, najavila je da će u idućih godinu dana broj zaposlenih povećati za sto.

Ukupno, ova tvrtka koja se bavi razvojem softvera po narudžbi, zapošljava više od 180 stručnjaka u svojim uredima u Zagrebu, Belfastu, Zürichu i New Yorku. U posljednjih godinu dana, tvrtka je proširila svoj prodajni tim, a sad traži i razvojne stručnjake koji bi radili na novim projektima.

Tom Cvitković, voditelj talenata u Q Agencyju kaže da u idućih godinu dana planiraju povećati svoj tim za stotinjak novih stručnjaka, odnosno narasti za oko 50 posto. Prema posljednjim dostupnim podacima na Fini, onim za 2019. godinu, Q d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu imao porast prihoda od 53,5 posto na 35,64 milijuna kuna, rast neto dobiti za 49,8 posto na 2,29 milijuna kuna i tada je brojao 23 zaposlena što je bilo za trećinu više no godinu prije.

"Trenutno na našem webu i portalima za zapošljavanje imamo otvoreno 15 pozicija, no stvarna brojka ljudi koje trebamo je znatno veća te namjeravamo otvarati i nove dodatne pozicije u skorijoj budućnosti", kaže Cvitković.

Dodaje da rade razvoj IT rješenja za tvrtke poput Novartisa, Coca Cole, Manpowera i Volkswagena. U Hrvatskoj traže stručnjake za web i mobilne tehnologije, od PHP-a i JavaScripta preko Fluttera do Rubyja. Nadalje, traže i stručnjake za UX/UI dizajn, DevOps te niz QA inženjera, odnosno stručnjaka za kvalitetu softvera.

"Najnovije istraživanje koje je proveo Moj posao pokazalo je da bi čak 93 posto zaposlenika preporučilo Q Agency svojoj obitelji i prijateljima, što je jedan od razloga zbog čega je proglašen najboljim poslodavcem 2020. u kategoriji srednjih tvrtki", kaže Cvitković.

Dodaje da zaposlenicima nude ugovor o radu na neodređeno vrijeme uz stimulativna primanja i razne benefite kao što su regres, božićnica, dopunsko i dodatno zdravstveno osiguranje, edukacijski budžet, plaćanje 3. stupa mirovinskog osiguranja, plaćanje vrtića, subvencija stanarine, besplatni satovi joge, Multisport kartica i slično.

"Naša se tvrtka nedavno drugi put zaredom našla na listi tisuću najbrže rastućih kompanija u Europi, a prošle godine ocijenjena je i jednom od 20 najboljih svjetskih web development tvrtki u svijetu po Clutchu, vodećoj nezavisnoj svjetskoj agenciji za rangiranje IT tvrtki", zaključuje Cvitković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:53