INFO ZONA

‘Prijavite se na radionicu u Klubu Zona i naučite kako aktivnije sudjelovati u zajednici‘

Predstavit će inicijativu Split grad za mlade koja je usmjerena na podizanje kvalitete dijaloga mladih i donositelja odluka

Goran Biličić, predsjednik udruge Info zona

 Sasa Buric/Cropix

Prijavite se na radionicu u Klubu Zona i naučite kako aktivnije sudjelovati u zajednici, poručuju iz splitske udruge Info zona.

U utorak, 26. travnja u 17 sati u Klubu Zona održat će se radionica "Kako djelovati kroz Savjet mladih" u organizaciji inicijative Split grad za mlade. Ovo je, napominju, idealna prilika za mlade koji žele naučiti kako utjecati na odluke Grada Splita koje se tiču kvalitete života mladih te kako kroz Savjet mladih jasno zastupati stavove i mišljenja.

- Na trosatnoj radionici predstavit ćemo aktualnu inicijativu Split grad za mlade koja je usmjerena na podizanje kvalitete dijaloga mladih i donositelja odluka. Sudionike ćemo informirati o Savjetu mladih i upoznati ih sa različitim razinama sudjelovanja mladih u donošenju odluka. Osvijestit će da se politikom bave i oni koji nisu angažirani u nekoj političkoj stranci te naučiti osnovne pojmove iz područja politika za mlade - kazao je Goran Biličić, predsjednik Info zone koji i sam ima iskustvo sudjelovanja u radu gradskog Savjeta mladih, Savjeta za mlade Vlade RH i različitih radnih skupina.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u radionici mogu se prijaviti putem prijavnice na klubzona.net.

Podsjećaju i kako su rezultati nedavno provedenog istraživanja u sklopu izrade Gradskog programa za mlade, pokazali da mladi ne vide Split kao grad koji ih potiče na sudjelovanje u društvu. Mladi uglavnom smatraju da im nije omogućeno sudjelovanje u donošenju važnih odluka. Manje od 10% mladih upoznato je s radom Savjeta mladih, a ovom savjetodavnom tijelu Gradskog vijeća obratilo bi se oko polovice onih koji su upoznati s njegovim radom.

Spomenimo kako je ova 2022. Europska godina mladih u kojoj se želi ukazati na važnu ulogu mladih u izgradnji bolje, zelenije, uključivije i digitalnije budućnosti. Kako je istaknuto na portalu Europske godine mladih, 2022. pruža brojne prilike za učenje, dijeljenje vizije i susrete s drugima te sudjelovanje u aktivnostima u cijeloj Europi. Zastupnici Europskog parlamenta su osigurali dodatnih 8 milijuna eura za programe Erasmus+ i Europske snage solidarnosti, kako bi podržali godišnje aktivnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 06:30