TVORNICA ZABAVE

Poruka iz Disneya: Metaverzum je budućnost i savršeno mjesto za pripovijedanje naših priča

Prodaja u zabavnim parkovima u SAD-u popela iznad razine prije pandemije, a njegova streaming usluga dodala je 11,8 milijuna pretplatnika u posljednja tri mjeseca 2021.

Bob Chapek, izvršni direktor Disneya

 Gerardo Mora/Getty Images/Profimedia

Disney je imenovao izvršnog direktora koji će posebno voditi strategiju zabavnog diva za metaverzum. Mike White, koji je u tvrtki više od 10 godina, bit će tako na čelu tima koji će sačinjavati iskusne zaposlenike tvrtke.

U dopisu osoblju, koji je vidio BBC, izvršni direktor Disneya Bob Chapek rekao je da je metaverzum "sljedeći neistraženi veliki teritorij pripovijedanja priča" koji treba istražiti.

U dopisu, Chapek je opisao metaverzum kao "savršeno mjesto za pričanje naših priča, inovativnost i usmjerenost prema publici".

Whiteova službena funkcija glasi "viši potpredsjednik za pripovijedanje sljedeće generacije i iskustva potrošača".U novostvorenoj ulozi on će alocirati resurse, istraživati ​​partnerstva i poticati dijeljenje znanja o metaverzumu, rekli su iz tvrtke.

Disney je rekao da metaverzum vidi kao sljedeću evoluciju svoje gotovo 100-godišnje tradicije pripovijedanja.

"Danas imamo priliku povezati različite univerzume i stvoriti potpuno novu paradigmu na koji publika doživljava Disney i sudjeluje u našim pričama", napisao je Chapek u dopisu.

Prošlog tjedna iz Disneya su poručili i da se prodaja u njihovim zabavnim parkovima u SAD-u popela iznad razine prije pandemije. Također su objavili kako je njegova Disney+ streaming usluga dodala 11,8 milijuna pretplatnika u posljednja tri mjeseca 2021., čime je ukupan broj porastao na gotovo 130 milijuna diljem svijeta.

Podsjetimo, prošle godine, Facebook je promijenio svoje korporativno ime u Meta Platforms i rekao da planira potrošiti više od 10 milijardi dolara za razvoj softvera i hardvera za virtualnu stvarnost. U međuvremenu, Microsoft je rekao da dodaje 3D virtualne avatare i okruženja u svoj Teams chat sustav, kao dio svog guranja prema metaverzumu.

Europski parlament je 2019. donio rezoluciju o sveobuhvatnoj europskoj industrijskoj politici umjetne inteligencije i robotike. U toj rezoluciji navodi se, između ostalog, da umjetna inteligencija može obogatiti život i unaprijediti sposobnosti, kako za pojedince, tako i za opće dobro.

U tom tekstu Parlament također prepoznaje da se AI primjenjuje na razne sektore u kojima je standardizacija od velike važnosti, poput pametne proizvodnje, robotike, autonomnih vozila, virtualne stvarnosti, zdravstvene zaštite i analize podataka te vjeruje da će standardizacija umjetne inteligencije na razini cijele EU-a potaknuti inovacije i zajamčiti visoku razina zaštite potrošača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 05:44