NEXT PARTNER

Petrolov recept za privlačenje talenata: briga o zaposlenicima i održivost

U današnjem poslovnom svijetu zaposlenici su jedna od najvažnijih konkurentskih prednosti poduzeća. U Petrolu su to prepoznali te poduzimaju niz mjera kako bi svojim zaposlenicima osigurali osjećaj zadovoljstva i potaknuli motiviranost. Osim toga, uključivanjem održivih projekata i inicijativa privlače talente koji traže tvrtku u kojoj se cijene profesionalni doprinosi te briga za okoliš i održivu budućnost

Zaposlenici Petrola jedna su od najvažnijih konkurentskih prednosti poduzeća

 Petrol

Petrol već niz godina redovito provodi istraživanja opće klime u tvrtki, zadovoljstva poslom i motivacije zaposlenika. Posljednja mjerenja pokazuju da su zaposlenici najzadovoljniji stalnim zaposlenjem, kolegama, neposredno nadređenima i radnim vremenom. Na temelju ovih spoznaja Petrol stalno uvodi mjere za poboljšanje radnog okruženja i povećanje motivacije.

Petrol nije samo energetska tvrtka – oni se brinu i o razvoju svojih zaposlenika. Na raspolaganju su im redovita osposobljavanja, edukacije te brojne prilike za osobni i profesionalni razvoj. „Cilj nam je svakom zaposleniku ponuditi priliku za razvoj karijere i potaknuti njegov osobni rast“, kaže Sara Habjan, izvršna direktorica ljudskih resursa u Petrolu. Osim toga, mogu se pohvaliti i certifikatima „Tvrtka prijatelj obitelji“ i „Tvrtka prijatelj starijih osoba“, što je potvrda njihove brige o ravnoteži između profesionalnog i privatnog života.

Održivost kao magnet za talente

Kako bi privukli nove kadrove, u Petrolu su prepoznali i važnost održivosti. Naime, mlađe generacije, kao i sve veći broj starijih zaposlenika, veliku važnost kod procjene poslodavca pridaju ekološkoj osviještenosti. „Održivost je u središtu strategije naših ljudskih resursa. Zaposlenicima omogućujemo sudjelovanje u projektima koji su važni kako za Petrol, tako i za širu zajednicu“, ističe Habjan. Svojim radnicima tako omogućuju rad na projektima u područjima kao što su obnovljivi izvori energije te energetska učinkovitost i zaštita okoliša, što pridonosi njihovom profesionalnom i osobnom rastu.

Petrol održivost uključuje i u svakodnevne aktivnosti. Zaposlenici za poslovna putovanja koriste električna vozila, na raspolaganju su im parkirna mjesta za bicikle i skutere, a imaju i mogućnost rada od kuće, čime smanjuju svoj ugljični otisak. Važnu ulogu u promicanju održivog poslovanja imaju i ambasadori održivosti – zaposlenici koji svojim primjerom motiviraju druge na ekološki prihvatljivo ponašanje.

image

Petrol se brine za osobni i profesionalni razvoj svojih zaposlenika osiguravajući im redovite edukacije

Petrol

Privlačenje visokokvalificiranog osoblja

Petrol je svjestan da su visokokvalificirani kadrovi ključni za energetsku tranziciju i budućnost tvrtke. Potražnja za stručnjacima iz područja digitalizacije, energetike i inženjeringa je sve veća, a Petrol se s tim izazovom suočava nudeći brojne prilike za razvoj. „Visokokvalificirani kadar od poslodavaca očekuje više od konkurentne plaće. Traže fleksibilnost, napredne projekte i prilike za osobni razvoj, što im mi i osiguravamo“, dodaje Habjan.

Hibridni modeli rada, fleksibilno radno vrijeme i briga za ravnotežu između poslovnog i privatnog života ključni su faktori koji privlače talente. Osim toga, zaposlenici sudjeluju u projektima koji imaju širi društveni značaj, što je mnogim stručnjacima dodatni motiv za rad u Petrolu.

Petrol uspješno gradi brand poslodavca s jasnim naglaskom na brigu o zaposlenicima i održivi razvoj. Shvaćaju da su zadovoljstvo i predanost zaposlenika temelj za dugoročni uspjeh. Održivim projektima i fleksibilnim radnim okruženjem privlače nove talente i ujedno jačaju svoju poziciju jedne od najuglednijih tvrtki u Sloveniji i široj regiji. „Naš zadatak je stvoriti radno okruženje u kojem se zaposlenici osjećaju cijenjenima i imaju priliku rasti – to je ključ našeg uspjeha“, zaključuje Habjan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. listopad 2024 09:50