NATJEČAJ INFO ZONE

‘Ovo je prilika za doprinos društvu, honorarni angažman i dodatnu referencu‘

Mogu se prijaviti pojedinci, udruge i neformalne grupe koje žele realizirati edukacije, radionice, druženja i slična događanja za mlade

Goran Biličić, predsjednik udruge Info zona

 Sasa Buric/Cropix

Do 8. svibnja otvoren je natječaj za izvoditelje događanja u klubu za mlade Klub Zona. Na natječaj Info zone mogu se prijaviti pojedinci, udruge i neformalne grupe koje žele realizirati edukacije, radionice, tematska druženja i slična događanja namijenjena kvalitetnom provođenju slobodnog vremena mladih.

- Ovo je prilika za doprinos društvu, honorarni angažman i dodatnu referencu. Također, ovo je izvrsna prilika za sve one koji nemaju prostor za pripremu i realizaciju svojih ideja i aktivnosti da na korištenje dobiju u potpunosti opremljen i prepoznatljiv prostor u centru Splita - kazao je Goran Biličić, predsjednik Info zone podsjećajući da se bliži rok za natječaj.

Klub Zona je u prethodnih petnaest godina izrastao u svojevrsnu platformu kroz koju godišnje nekoliko desetaka suradnika realizira nekoliko stotina sati besplatnog programa za mlade. Na natječaju odabrani suradnici imat će osiguranu logističku potporu, promociju i financijsku podršku u realizaciji događanja, poručuju iz Info zone. Prijavnica je dostupna na klubzona.net.

Dodajmo kako je 2022. proglašena Europskom godinom mladih u kojoj se želi ukazati na važnu ulogu mladih u izgradnji bolje, zelenije, uključivije i digitalnije budućnosti. Kako je istaknuto na stranici Europske godine mladih, 2022. pruža brojne prilike za učenje, dijeljenje vizije i susrete s drugima te sudjelovanje u aktivnostima u cijeloj Europi.

“Određivanje 2022. godine kao godine usmjerene na mlade znači da će se uložiti povećani napori za uključivanje prioriteta mladih u relevantna politička područja Unije i na svakoj razini procesa donošenja odluka u EU-u”, istaknuto je u objavi Europskog parlamenta nakon što su zastupnici potvrdili odluku da se 2022. godine u svim državama članicama organiziraju aktivnosti i inicijative usmjerene na mlade. Zastupnici su osigurali dodatnih 8 milijuna eura za programe Erasmus+ i Europske snage solidarnosti, kako bi podržali godišnje aktivnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:18