DO 4. STUDENOGA

Otvorene prijave za Manufacturing Innovation Challenge, potiču se inovacije u proizvodnji

Cilj je povezati proizvodne tvrtke i inovativne timove studenata, startupove i druge kako bi se potaknule otvorene inovacije u industriji

Ilustracija

 Thawatchai Chawong/Panthermedia/Profimedia

EIT Manufacturing Hub za Hrvatsku otvorio je prijave za sudjelovanje u projektu Manufacturing Innovation Challenge (MIC), izvijestili su sa Sveučilišta u Zagrebu.

Riječ je, pojašnjavaju, o projektu kojemu je cilj povezati proizvodne tvrtke i inovativne timove studenata, razvojne (start-up) tvrtke te neovisne timove zainteresiranih profesionalaca i entuzijasta kako bi se potaknule otvorene inovacije u proizvodnoj industriji.

Ovaj inovativni izazov pruža jedinstvenu priliku za suradnju inovativnih timova s uspješnim proizvodnim poduzećima, edukaciju kroz strukturirani program stvaranja inovacija uz potporu iskusnih mentora te mogućnost za upoznavanje kolega, potencijalnih partnera, klijenata ili poslodavaca, ističu na zagrebačkomSveučilištu.

Dijeljenjem znanja i umrežavanjem pod mentorstvom vodećih stručnjaka iz pojedinoga područja, okupljeni timovi natjecat će se u izradi najboljih rješenja koja će pomoći u rješavanju jednoga od zadanih izazova. Najbolja rješenja bit će nagrađena bogatim novčanim nagradama.

Cilj ovogodišnjega Manufacturing Innovation Challengea rješavanje je stvarnoga izazova u vodećim proizvodnim organizacijama u Hrvatskoj – tvrtkama Podravka d. d. i JGL d.d.

Prijave za natjecanje otvorene su do 4. studenoga 2022., a natjecanje će se održati od 10. studenoga do 4. prosinca 2022. u hibridnom (uživo/online) obliku. Najbolji će timovi predstaviti svoja rješenja na završnom događaju koji će se održati 7. prosinca 2022. godine.

Više informacija o natjecanju te obrazac za prijavu dostupni su na službenoj mrežnoj stranici EIT Manufacturing Huba Hrvatska.

Kako ističu na Sveučilištu, vizija je Europske unije da će Europa predvoditi inovacije u proizvodnji. S tom misijom osnovana su i središta diljem Europe kojima je cilj okupljanje svih dionika koji rade u proizvodnji te pružanje potpore edukacijom, međusobnim povezivanjem i inovacijskim projektima.

Sveučilište u Zagrebu postalo je EIT Manufacturing Hub za Hrvatsku 2020. godine, a od 2021. Fakultet strojarstva i brodogradnje ušao je u partnerstvo sa Sveučilištem u izvedbi EIT Manufacturing projekta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:04