USUSRET HACKATHONU

Oni koji žele dobiti više informacija o natjecanju Hack4Split mogu se prijaviti za Info sat

Natjecanje okuplja pojedince specifičnih znanja, neovisno o obrazovanju i zanimanju, koji pronalaze rješenja za probleme u zajednici

Ilustracija

 Nikola Vilic/Cropix

Ususret Hack4Split društvenom hackathonu koji će se održati 9. i 10. travnja u SPINIT inkubatoru, organizatori Poduzetnički centar Split i Studentski poduzetnički inkubator Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu najavljuju i dva Info sat događaja poručuju kako je to prilika za sve zainteresirane sudionike koji žele dobiti više informacija o samom natjecanju.

Info sat događaji održat će se 14. i 21. ožujka s početkom u 17 sati, oba online preko Zoom platforme. Tijekom Info sat događaja bit će dvije paralelne sesije - na hrvatskom i na engleskom jeziku, kako bi svim zainteresiranim sudionicima, kako lokalnim tako i digitalnim nomadima, dali kvalitetan uvid u format i sadržaj hackathona.

Prijave na Info sat događaje vrše se preko poveznice, a svi prijavljeni će dan prije održavanja dobiti na e-mail poveznicu za pristup Zoomu, poručuju organizatori ovog dvodnevnog natjecanja usmjerenog rješavanju društvenih problema te osmišljavanju društvenih inovacija.

Ovo natjecanje okuplja pojedince specifičnih znanja, neovisno o obrazovanju i zanimanju, koji pronalaze rješenja za probleme u svojoj lokalnoj zajednici, a u skladu s UN-ovim ciljevima održivog razvoja. Kroz natjecanje se želi mlade osobe potaknuti da postanu aktivni članovi svoje zajednice, da se upoznaju s potrebama i problemima u svojoj zajednici i okolišu te se angažiraju na njihovom rješavanju.

Partneri u organizaciji su Ensoco, Split Tech City i Digital Nomad Associaton Croatia.

Prijave za Hack4Split su otvorene su do 26. ožujka 2022. godine.

Hack4Split se provodi u sklopu projekta financiranog sredstvima Europskih snaga solidarnosti i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Spomenimo kako Europske snage solidarnosti pružaju priliku mladima da doprinose društvu, volontiraju i rade za opće dobro i iskazuju solidarnost s ljudima u nepovoljnijem položaju te da istovremeno stječu neprocjenjivo iskustvo i razvijaju svoje vještine.

Kad su prošle godine potvrdili odluku da će 2022. biti Europska godina mladih, zastupnici Europskog parlamenta osigurali su dodatnih 8 milijuna eura za programe Erasmus+ i Europske snage solidarnosti, kako bi podržali godišnje aktivnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 11:41