Antinalysis

Novi servis pomaže kriminalcima da provjere "čistoću" kriptovaluta kojim trguju

Servis Antinalysis kriminalcima omogućava da saznaju mogu li vlasti njihove bitcoine dovesti u vezu s ilegalnim aktivnostima
Ilustracija
 Jaap Arriens/Alamy/Alamy/Profimedia

Borba između cyber krminalaca i zakona traje godinama. Svaki puta kada se čini da su organi reda konačno pronašli način kako zaustaviti kršitelje zakona, ovi izmisle način kako zaobići njihove inovacije.

Jedna takva nova inovacija, a kojom će se cyber kriminalci sigurno dobro iskoristiti, jest novi servis koji se pojavio na darknetu, a koji nudi opciju provjere koliko su kriptovalute "čiste".

Taj servis nosi ime Antinalysis, a kriminalci sada pomoću njega mogu provjeriti vlastite bitcoin novčanike i vidjeti mogu li vlasti njihov virtualan novac dovesti u bilo kakvu vezu s kriminalnim aktivnostima ", objasnio je Tom Robinson, znanstvenik čija je tvrtka otkrila spomenuti servis.

Europska komisija predstavila je u lipnju jedinicu za obranu od kibernetičkih napada koja bi trebala omogućiti državama članicama da zatraže pomoć od drugih država u slučaju incidenata.

"Kibernetska sigurnost osnovni je preduvjet za europsku digitalizaciju i digitalni suverenitet. To je međusektorski zadatak za svaku tvrtku i svaku instituciju, uključujući i na razini EU-a. Još uvijek nedostaju učinkovite strukture suradnje za mnoštvo različitih sudionika na polju europske cyber sigurnosti.Samo ako se brzo razmijene informacije o prijetnjama i napadima i, prije svega, sigurno, Europa će biti adekvatno pripremljena za cyber napade i moći će im se suprotstaviti. Bolja koordinacija u EU pomoći će nacionalnim agencijama za kibernetsku sigurnost.", izjavila je Izvjestiteljica Europskog parlamenta Angelika Niebler.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:41