skup integriranih poslovnih aplikacija

Na tržište stigao SAP Business ByDesign s potpunom hrvatskom lokalizacijom

Predstavljeno novo poslovno rješenje za male i srednje velike tvrtke

SAP-ov poslovno informacijski sustav, SAP Business ByDesign, za srednje velike i male tvrtke, koji je primljen u poslovnim krugovima širom svijeta, spreman je i za hrvatsko tržište. Gotovo godinu dana rada konzultanata i programera konzultantske kuće b4b iz Zagreba i SAP-a, rezultiralo je SAP Business ByDesign verzijom za Hrvatsku. Ovaj cjelovit skup integriranih poslovnih aplikacija: ERP, CRM, HR, Project management, BI, pokriva područja financija i kontrolinga, nabave, skladišta, proizvodnje, kontrole kvalitete, pružanja usluga, prodaje, ljudskih potencijala i upravljanja projektima, uz odličnu funkcionalnosti analitike i izvješćivanja o svim područjima.

Rješenje i za male tvrtke

Anita Lacmanović, generalna direktorica SAP-a Hrvatska istaknula je da je zahvaljujući suradnji sa tvrtkom b4b, lokalna verzija SAP-ovog ERP rješenja u oblaku, SAP Business ByDesign postao dostupan brzorastućim srednjim tvrtkama na hrvatskom tržištu.

- Do sada smo imali rješenja za velike tvrtke a sada zahvaljujući SAP Business ByDesign imamo rješenje i za male tvrtke na hrvatskom tržištu. Ovo rješenje isporučuje se po pristupačnoj cijeni i predstavlja paket koji se brzo implementira. Našim cjelovitim rješenjem koje nudi analitiku u stvarnom vremenu omogućujemo hrvatskim malim i srednjim poduzećima da donose odluke temeljene na podacima. Također, osnažujemo mala i srednja poduzeća da se digitalno transformiraju i pružamo im odličan temelj za budući rast - istaknula je Anita Lacmanović, generalna direktorica SAP-a Hrvatska.

image
Sanjin Katinić, Anita Lacmanović i Joe Bašić
Leon Grdić

Među prvim kupcima koji su već implementirali SAP Business ByDesign u regiji je tvrtka MPG jedna od vodećih prodajnih i marketinška agencija u jugoistočnoj Europi, koja pruža usluge u osam zemalja s uredima u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i Makedoniji. Anita Lacmanović je otkrila da je u planu lokalizacija ovog rješenja i u zemljama u regiji te da neće proći puno vremena da se započnu aktivnosti u tom smjeru.

- Ovo je bio neophodan korak u naše poslovanju. Htjeli smo ovako nešto imati i prije, ali nismo imali prigodu. SAP je prepoznat kao lider te je prihvaćan kao benchmark u industriji, zbog čega smo i mi u MPG-u dugo razmišljali o njegovoj implementaciji. Zbog visine ulaganja nismo mogli opravdati tu investiciju, sve do trenutka kada nam je b4b prezentirao SAP Business ByDesign, rješenje koje je prilagođeno prema našim mogućnostima i potrebama te je pakirano na način da možemo postati njihov korisnik. Sustav nam omogućava da u bilo kojem trenutku imamo potpuniji uvid u naše poslovanje, što omogućuje kvalitetnije donošenje odluka, stvaranje novih vrijednosti te konkurentsku prednost na tržištu - izjavio je Joe Bašić, vlasnik i direktor tvrtke MPG koja u osam zemalja zapošljava oko 500 radnika.

Posao certifikacije

Uz posao na lokalizaciji SAP Business ByDesign, tvrtka b4b je usporedo odradila opsežan proces certificiranja timova koji rade na implementaciji sustava čime je stekao status prvog, i za sada jedinog, SAP partnera za Business ByDesign u Hrvatskoj i regiji.

- U ovu godinu smo ušli s ambicioznim planom razvoja portfelja i kompetencija vezanih uz nova rješenja koja vidimo kao okosnicu našeg poslovanja u godinama ispred nas. Nitko naravno u tom trenutku nije mogao ni pomisliti s kojim neočekivanim vanjskim utjecajima ćemo se svi suočiti. Unatoč svim poteškoćama nismo odustali od našeg plana razvoja već smo uz iznimnu upornost i posvećenost ostvarili sve ciljeve razvoja među kojima SAP Business ByDesign ima posebno mjesto. Dovođenje SAP Business ByDesign na hrvatsko tržište, kroz lokalizaciju i naše partnerstvo za SAP Business ByDesign, je veliko postignuće za našu tvrtku, ali vjerujem i značajan doprinos daljnjem unapređenju uvjeta poslovanja u Hrvatskoj - izjavio je Sanjin Katinić, predsjednik uprave tvrtke b4b. Katinić je naglasio da od kupnje ovog rješenja do njegove funkcije prođe najviše četiri mjeseca.

SAP Business ByDesign sada koristi više od 8.400 tvrtki u svijetu koje kroz njega godišnje obrade 890 milijuna financijskih dokumenata, 36 milijuna prodajnih narudžbi, 8,2 milijuna proizvodnih naloga i realiziraju 1,8 milijuna projekata. Sustav dolazi s bogatom bazom implementiranih poslovnih end-to-end procesa temeljenih na najboljim praksama uspješnih tvrtki iz cijelog svijeta, naročito iz Njemačke, SAD-a i Velike Britanije. Stoga proces implementacije traje kraće nego je to obično kod sličnih sustava, a u prosjeku je to 3 do 4 mjeseca.

SAP Business ByDesign je mlađi brat SAP S/4 HANA ERP sustava i jedno od najnovijih i najnaprednijih rješenja iz SAP portfelja. Dok je S/4 HANA namijenjen velikim poslovnim sustavima Business ByDesign je rješenje za srednje velike do manje tvrtke koje imaju od 5 do 1000 korisnika sustava. Također je izuzetno prikladan za korištenje u podružnicama velikih kompanija koje zbog veličine ovih podružnica ne planiraju implementaciju SAP ERP/SAP S/4HANA sustava u podružnice. Business ByDesign je, kako se očekuje od modernih aplikacija by default, izvrsno prilagođen korištenju na svim vrstama mobilnih platformi. U lokaliziranoj verziji sadrži i cjelovit set funkcionalnosti koje proizlaze iz zakonom definiranih pravila poslovanja u Hrvatskoj:porezne evidencije, financijske izvještaje, kontni plan, učitavanje bankovnog izvoda i knjiženje, datoteke plaćanja, fiskalizaciju i obračun putnih naloga. Pored navedenog, SAP Business ByDesign je sada, uz najraširenije svjetske jezike, moguće koristiti i na hrvatskom jeziku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:49