HACK4SPLIT

Na jednom mjestu talenti i dobre ideje donijeli odlične projekte za lokalnu zajednicu

Prvo mjesto su podjelili timovi “Evala” i “Fish4All”, drugo mjesto pripalo je timu “PY-BO” dok je na trećem mjestu tim “SeaID”.

Sudionici hackatona Hack4Split

 Studentski poduzetnički inkubator

Iza nas je još jedno uspješno izdanje Hack4Split društvenog hackathona kojem je cilj pronalazak i provedba društveno korisnih rješenja za dobrobit i napredak naše lokalne zajednice, koristeći se prednostima moderne tehnologije, javljaju iz Poduzetničkog centra Split i Studentskog poduzetničkog inkbubatora, koji su zajedno s partnerima, u SPINIT inkubatoru organizirali ovogodišnji Hack4Split hackathon koji je okupio čak 10 timova sa 45 sudionika koji su u veseloj i proaktivnoj atmosferi radili na raznim društvenim problemima.

Peto po redu izdanje hacakthona na jednom je mjestu, kako ističu, okupilo veliku koncentraciju talenta i dobrih ideja koji su rezultirali odličnim projektima s primjenom u raznim društvenim i gospodarskim sferama, a sa zajedničkim nazivnikom - upotrebom modernih tehnologija. Redom su se prezentirali sljedeći projekti:

Nerthus: web platforma za pošumljavanje koja spaja poslovni sektor i organizacije civilnog društva s ciljem smanjenja CO2 emisija koje stvaramo kao društvo.

Srce: virtualni dnevnik koji olakšava rad udrugama koje rade na unaprjeđenju kvalitete života ranjivih skupina.

Mirna: web aplikacija za pružanje podrške žrtvama svih oblika nasilja.

SeaID: aplikacija za prepoznavanje morskih organizama.

Evala: interaktivni digitalni vodič koji nudi autentičan pogled na Split.

Fairchain: sustav glasanja temeljen na blockchain tehnologiji.

HealthPlus: unaprijeđenje medicinskog sustava aplikacijom za rezervaciju i komunikaciju između pacijenata i doktora

Fish4All: digitalna ribarnica koja optimizira prodaju svježe ribe i morskih plodova

Pitaj studenta: forumska aplikacija za lakši pristup informacijama o fakultetima Sveučilišta u Splitu

PY-BO: IOT rješenje napravljeno na bazi Lego gradivnih elemenata čija je svrha razvijanje znanja za sve dobne skupine kroz poticanje kreativnosti i rješavanje problema.

image

Hack4Split

Studentski poduzetnički inkubator

Za najbolja rješenja podijeljene su i kreativne nagrade. Timu “Pitaj studenta” čiji su članovi većinom još u srednjoškolskim klupama, za iskazani trud i proaktivnost dodjeljena je posebna nagrada kao poticaj, u vidu dodatnih edukacija i usavršavanja u poslovnom i IT području.

Tim “HealthPlus” je u dva dana hacakthona pokazao najveći napredak i predanost te su nagrađeni u kategoriji “najproduktivniji tim”. Tim “Nerthus” osvojio je nagradu u kategoriji “tima s najboljim dizajnom”.

Nakon toga, usljedilo je proglašenje najbolja 3 projekta razrađena za vrijeme hackathon. Prvo mjesto su podjelili timovi “Evala” i “Fish4All”, drugo mjesto pripalo je timu “PY-BO” dok je na trećem mjestu tim “SeaID”.

Osim radnog i natjecateljskog dijela hackathona održana je i radionica za sudionike na temu “Is e-mail marketing dead?”, a koju je održala Martina Šepić, direktorica tvrtke Webpower Adria. Sudionici su dobili uvid u e-mail marketing i kako ga koristiti za povećanje prodaje te upravljanje odnosima s klijentima.

-Posebno hvala sponzorima koji su osigurali nagrade za najbolje timove i podržali organizaciju hackathona - Dobar tek, Wolt, OTP banka d.d., Nova Eurospectra, The Daltonist Craft Bar, The Works Coworking, SmartNinja Hrvatska, Mirakul edukacijski centar, ZIP line Split i Breaktime Nautical – poručuju organizatori.

image

Hack4Split

Studentski Poduzetnički Inkubator

Hack4Split je organiziran u sklopu projekta sufinanciranog sredstvima Europskih snaga solidarnosti Europske unije i Središnjeg državog ureda za demografiju i mlade.

Dodajmo kako Europske snage solidarnosti pružaju priliku mladima da doprinose društvu, volontiraju i rade za opće dobro i iskazuju solidarnost s ljudima u nepovoljnijem položaju te da istovremeno stječu neprocjenjivo iskustvo i razvijaju svoje vještine. Kad su prošle godine potvrdili odluku da se 2022. u svim državama članicama organiziraju aktivnosti i inicijative usmjerene na mlade, zastupnici Europskog parlamenta osigurali su dodatnih 8 milijuna eura za programe Erasmus+ i Europske snage solidarnosti, kako bi podržali godišnje aktivnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. ožujak 2024 03:40