AKVIZICIJA

Marko Velić iz Facebooka prešao u Photomath

Od razvitka aplikacije 2014. godine, tvrtka je narasla na preko 100 zaposlenih, dok je broj korisnika premašio nevjerojatnih 220 milijuna
Marko Velić i AI tim Photomatha
 Martina Cvek

Timu najpopularnije svjetske matematičke aplikacije Photomath nedavno se pridružio Marko Velić na poziciji voditelja tima za razvoj umjetne inteligencije. Velić ima bogato iskustvo u području umjetne inteligencije i primjeni strojnog učenja. Zadnje dvije godine radio je u Facebookovom Machine Learning timu u Londonu, dok je prije toga četiri godine bio voditelj tima strojnog učenja u Styria.AI. Ovom akvizicijom Photomath potvrđuje svoju namjeru privlačenja sve većeg broja renomiranih inženjera, stručnjaka za razvoj web i mobilnih aplikacija te strojnog učenja. Od razvitka aplikacije 2014. godine, tvrtka je narasla na preko 100 zaposlenih, dok je broj korisnika premašio nevjerojatnih 220 milijuna.

“Photomath pratim već godinama i znam da ima sve preduvjete potrebne za uspjeh - vrhunski proizvod, izuzetan tim te odlično razumijevanje tržišta i poslovanja. Budući da je područje strojnog učenja u rješavanju matematike još uvijek nedovoljno istraženo, Photomath je idealan 'playground' za istraživanje i rad u području umjetne inteligencije”, navodi Velić koji je od ranije poznat hrvatskoj tech i poslovnoj javnosti po svojim postignućima u domeni umjetne inteligencije na kojoj je doktorirao, te je i autor nekoliko patenata.

Damir Sabol, osnivač i izvršni direktor tvrtke Photomath dodaje kako su glavni faktor njihove globalne uspješnosti iznimno talentirani zaposlenici željni učenja u poticajnoj atmosferi.

“Naše ambicije i dalje rastu i cilj nam je ulagati u razvoj tehnologija umjetne inteligencije koja će biti temelj za dosad nezamislive mogućnosti aplikacije za učenje. Dovođenje Marka Velića iz Facebooka značajan je korak prema tom cilju, kao i buduće akvizicije vrhunskih AI inženjera na hrvatskom tržištu“, zaključuje Sabol.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2023 13:13