U SPLITU

Klub Zona od 16. svibnja pokreće program ‘Lito u Zoni‘, svi zainteresirani mogu doći

Imat će priliku pročitati knjigu, upoznati nove ljude, popiti kavu i sok, igrati društvene igre ili odraditi posao na laptopu

Goran Biličić: Svi koji imaju ideje za dodatne aktivnosti u prostoru Kluba Zona su dobrodošli

 Sasa Buric/Cropix

Klub Zona od 16. svibnja pokreće program "Lito u Zoni" u kojem će građani od ponedjeljka do petka, od 17 do 21 moći koristiti prostor kluba, i to besplatno. Imat će priliku pročitati knjigu, upoznati nove ljude, popiti kavu i sok, igrati društvene igre ili odraditi posao na laptopu, javljaju iz udruge Info zona.

- Tri dana u mjesecu rezervirana su za Biciklopopravljaonicu, Kavu sa Savjetom mladih i otvaranja izložbi. Ostalim danima svi zainteresirani mogu doći i iskoristiti ovaj prostor u samom centru grada, za opuštanje i druženje, bez potrebe za bježanjem od ljetne gužve. Po potrebi će biti moguće i korištenje prostora na određeno vrijeme u jutarnjim satima - kazao je Goran Biličić, voditelj Kluba Zona.

Poručuju kako su svi koji imaju ideje za dodatne aktivnosti u prostoru Kluba Zona dobrodošli, a svoje prijedloge mogu slati na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Spomenimo kako je novo istraživanje Eurobarometra pokazalo da su mladi u Europskoj uniji sve angažiraniji: većina mladih (58 %) aktivna je u svojim zajednicama i društvima te je u posljednjih 12 mjeseci sudjelovala u barem jednoj organizaciji mladih. To je povećanje od 17 postotnih bodova u odnosu na zadnje istraživanje Eurobarometra iz 2019. godine.

Ova 2022. je Europska godina mladih u kojoj se želi ukazati na važnu ulogu mladih u izgradnji bolje, zelenije, uključivije i digitalnije budućnosti. Cilj je i potpora mladima osobito onima s manje mogućnosti, lošijeg socioekonomskog položaja ili onima koji pripadaju ranjivim i marginaliziranim skupinama, kao potpora mladima kako bi stekli bolji uvid u različite mogućnosti koje su im dostupne, bilo na razini EU-a, nacionalnoj, regionalnoj ili lokalnoj razini, za osobni, društveni, ekonomski i profesionalni razvoj, te aktivno promicanje tih mogućnosti.

Kako je istaknuto na portalu Europske godine mladih, 2022. pruža brojne prilike za učenje, dijeljenje vizije i susrete s drugima te sudjelovanje u aktivnostima u cijeloj Europi. Zastupnici Europskog parlamenta su osigurali dodatnih 8 milijuna eura za programe Erasmus+ i Europske snage solidarnosti, kako bi podržali godišnje aktivnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2022 07:47