RADIONICA

Kako najbolje iskoristiti blockchain tehnologiju u različitim područjima života i rada?

Sudionici edukacije dobit će potvrdu Europskog parlamenta i Visokog učilišta Algebre o uspješno dovršenom projektnom treningu
 Victor Habbick Visions/science P

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj poziva zainteresirane da se prijave na besplatnu radionicu o blockchain tehnologiji.

Radionica nudi odgovor na pitanje: Kako najbolje iskoristiti blockchain tehnologiju u različitim područjima života i rada?

Zainteresirani za edukaciju moraju se prvo registrirati na platformi zajednoza.eu kako bi dobili jedinstvenu poveznicu za registraciju novih korisnika.

Potom, koristeći svoju jedinstvenu poveznicu, do 27. rujna na platformi moraju registrirati što više novih korisnika. Deset najuspješnijih osvaja edukaciju.

Besplatna online radionica održat će se u srijedu 29. rujna, od 10 do 13:30 sati. Sudionici edukacije dobit će potvrdu Europskog parlamenta i Visokog učilišta Algebre o uspješno dovršenom projektnom treningu.

Blockchain tehnologija nudi niz mogućnosti za rješavanje problema u mnogim sektorima. EU vjeruje da pravilno korištenje blockchain tehnologije može pružiti značajne prednosti europskoj industriji, gospodarstvu i društvu. Blockchain tehnologija je bitna za digitalnu transformaciju gospodarstva i dio je novog programa Digitalna Europa.

Blockchain tehnologija omogućuje ljudima i organizacijama koji se možda ne poznaju da se zajednički dogovore i trajno bilježe informacije bez ovlaštenja treće strane. Stvarajući povjerenje u podatke na načine koji prije nisu bili mogući, blockchain može revolucionirati način na koji dijelimo informacije i obavljamo digitalne transakcije.

Digitalizacija ima ključnu ulogu u svim politikama EU-a, a digitalna rješenja pružaju važne mogućnosti i ključna su za oporavak Europe i njezin konkurentni položaj u globalnom gospodarstvu.

U planu EU-a za gospodarski oporavak od država članica se zahtijeva da namijene najmanje 20 % sredstava iz Mehanizma za oporavak i otpornost za digitalnu tranziciju.

U okviru programa ulaganja kao što je Obzor Europa koji je usmjeren na istraživanje i inovacije te Instrument za povezivanje Europe, usmjeren na infrastrukturu, znatni se iznosi također dodjeljuju za digitalni napredak.

Zajednoza.eu je komunikacijska kampanja koju je pokrenuo Europski parlament kako bi potaknuo građane 27 država članica Europske unije na neposrednu razmjenu mišljenja o temama važnim za Europu. Građani se međusobno povezuju registracijom na istoimenoj paneuropskoj platformi zajednoza.eu, dostupnoj na 24 službena jezika Unije, pa tako na i hrvatskom. Na platformi mogu raspravljati o njima važnim temama, ali i saznati kako se uključiti u aktivnosti koje diljem Europe organiziraju uredi Europskog parlamenta i njihovi partneri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:04