SAJAM POSLOVA

Job Fair ponovno u Zagrebu, predstavit će se više od 130 tvrtki, očekuje se pet tisuća studenata

Osim pronalaska prakse i poslova, studenti imaju mogućnost upoznati potencijalne poslodavce i u neformalnoj atmosferi

Ilustracija

 Simon Potter/Imagesource/Profimedia

Nakon dvije godine pauze, Job Fair, sajam poslova u organizaciji Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Centra karijera FER-a, Saveza Studenata FER-a i Kluba studenata elektrotehnike (KSET), održat će se 11. i 12. svibnja. Kako najavljuju organizatori, predstavit će se više od 130 tvrtki, a očekuje se pet tisuća posjetitelja pa se program, zbog velikog interesa, s hodnika FER-a seli u Sportsku dvoranu Martinovka, dok će se radionice i ove godine održati u prostorijama fakulteta.

Najavljuju kako će studenti na sajmu moći posjetiti preko 120 štandova, poslušati 24 zanimljiva govora i sudjelovati na 16 radionica. Na pozornici će se odvijati razgovori o temama: Career switch, What the tech i Recycled technology, kao i panel rasprava o umjetnoj inteligenciji nakon koje će uslijediti neformalni Hot Talk s pitanjima na koja će, uz konzumaciju ljutih umaka, odgovarati Luka Drezga iz agencije za razvoj softvera Ars Futura.

Kako bi se prijavili za sudjelovanje na Job Fairu, studenti trebaju predati svoj životopis u bazu životopisa na internetskoj stranici Job Faira. Nakon predaje životopisa, dodjeljuje im se QR kod koji će služiti kao ulaznica za sajam. Isti QR kod, pojašnjavaju organizatori, služi i kao posjetnica koju će tvrtke prilikom upoznavanja moći skenirati i zabilježiti pojedinog studenta kao favorita.

Osim pronalaska prakse i poslova, studenti imaju mogućnost upoznati potencijalne poslodavce u neformalnoj atmosferi kluba KSET na Loosen Up partyju na kojem će u timovima s predstavnicima tvrtki moći sudjelovati u zabavnim igrama, naveli su u najavi.

Dodajmo kako je digitalna transformacija jedan od prioriteta Europske unije. U Digitalnom kompasu EU-a do 2030. četiri su glavne točke od kojih se prve dvije usmjerene na digitalne kapacitete u području infrastrukture te obrazovanja i vještina, a druge dvije na digitalnu transformaciju poduzeća i javnih službi. Cilj je da do 2030. bude zaposleno 20 milijuna stručnjaka u području IKT-a uz podjednaki udio žena i muškaraca.

Spomenimo i kako je početkom svibnja Europski parlament na plenarnoj sjednici raspravljao o izvješću svog posebnog Odbora za umjetnu inteligenciju u digitalnom dobu (AIDA). Eurozastupnici naglašavaju kako je gobalno natjecanje za tehnološko vodstvo postalo prioritet u EU-u, te će EU, ako ne bude djelovao brzo i odvažno, morati pratiti pravila i standarde koje će postaviti drugi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:53