Hrvatski ‘jednorog‘

Jedno od najvećih ulaganja u Hrvatskoj ikad: Infobip ide po investiciju tešku tri milijarde kn!

Riječ je o pojedinačno najvećoj startup investiciji u Hrvatskoj, ali i jednoj od najvećih investicija u neku domaću tvrtku dosad
Silvio Kutić, CEO Infobip
 Infobip

Infobip, prvi hrvatski startup jednorog krenuo je u pripreme za novu investicijsku rundu od 500 milijuna dolara ili veću od 3 milijarde kuna. Riječ je o pojedinačno najvećoj startup investiciji u Hrvatskoj, ali i jednoj od najvećih investicija u neku domaću tvrtku dosad.

Silvio Kutić, suosnivač i izvršni direktor Infobipa otkrio je to u intervjuu za Bloomberg.

- Tvrtka je upravo započela razgovore s ulagačima o novoj rundi, koja se računa da će biti 60 do 70 posto više od prethodne runde od 300 milijuna eura (365 milijuna dolara) - izjavio je u intervjuu Kutić.

Time je otkrio da će mu nova investicijska runda biti ne druga već treća po redu. Tvrtka je sredinom prošle godine primila investiciju od 200 milijuna dolara od američkog fonda One Equity Partnersa.

Kako neslužbeno doznajemo, isto je investicijsko društvo napravilo potom još jednu investiciju u Infobip. Na taj je način ukupan iznos investicija u najveću hrvatsku softversku tvrtku porastao na 365 milijuna dolara, odnosno 300 milijuna eura (2,26 milijardi kuna).

Silvio Kutić dodao je da planira tvrtku izlistati na burzi u roku od 18 do 20 mjeseci što znači da će Infobip na burzu u New Yorku krajem 2022., odnosno početkom 2023. godine.

Nova investicija Infobipu bi trebala poslužiti za akvizicije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2023 00:22