POWER OF DATA

IT stručnjaci predstavili aplikaciju koja menadžmentu omogućuje lakše prikupljanje i obradu informacija

Hospitality Insights aplikacija fokusira se na jednostavno i brzo kreiranje anketa, čiji rezultati služe kao podloga za izradu pametnih izvještaja

Power of Data konferencija tvrtke Megatrend poslovna rješenja

 Iva Badanjak/

Tvrtka Megatrend poslovna rješenja (MPR) održala je proljetno izdanje konferencije Power of Data na kojem su IT stručnjaci predstavili proizvode i projekte čijim se razvojem tvrtka intenzivno bavila u proteklom vremenu.

Poslovni suradnik Berislav Sokač započeo je konferencijski program predstavljanjem aplikacije Hospitality Insights koja ugostiteljima omogućava pružanje vrhunskog iskustva boravka.

Hospitality Insights aplikacija fokusira se na jednostavno i brzo kreiranje anketa, čiji rezultati služe kao podloga za izradu pametnih izvještaja pomoću kojih menadžment u stvarnom vremenu prati ključne metrike poslovanja.

Konkretno, menadžmentu omogućuje lakše i jednostavnije prikupljanje, obradu i efikasno korištenje informacija te kreiranje internih checklista za brže i lakše izvršavanje redovnih zadataka zaposlenicima.

Sudionici konferencije imali su priliku detaljno se upoznati s aplikacijom kroz demonstraciju njezinih funkcionalnosti od strane razvojnog tima.

Anđelka Strajher, predsjednica uprave Megatrend poslovnih rješenja, sudionike je upoznala s projektima na kojima je tvrtka radila zadnjih godinu dana – od razvoja vlastitih aplikacija i rješenja baziranih na umjetnoj inteligenciji do specijaliziranih baza za strojno i duboko učenje i platformi za upravljanje podacima.

Domagoj Marić, voditelj odjela podatkovne znanosti, prezentirao je kako računalna obrada prirodnog jezika može dovesti do sigurnijeg interneta. Domagoj Marić je sudionike detaljnije upoznao s problematikom phishing napada, vrstom prevare gdje napadači putem internet servisa od korisnika pribavljaju povjerljive podatke. U sklopu prezentacije predstavljen je i projekt tvrtke Megatrend za razvoj phishing rješenja na hrvatskom jeziku.

Program je zaključio Renato Telen, CTO Megatrend poslovnih rješenja, koji je predstavio platformu za prikupljanje, obradu i analizu podataka pod nazivom IBM Cloud Pak For Data.

"Takvo rješenje pojednostavljuje sustav podataka tvrtke, te omogućava spajanje podataka, upravljanje podacima i njihovo korištenje u poslovne svrhe iz jedinstvenog sučelja", objasnio je Telen, dodavši kako danas svaka tvrtka postaje podatkovna tvrtka, te je stoga platforma poput IBM-ove od krucijalne važnosti.

Jedna od najvećih domaćih IT tvrtki Comping preuzela je u svibnju prošle godine dio poslovanja tvrtke Megatrend poslovna rješenja, čime je nastavila širiti poslovanje s visokotehnološkim rješenjima i jačati svoju poziciju na tržištu, posebno u području poslovne analitike, data centara i infrastrukture.

Dodajmo kako je Europski parlament u svibnju prošle godine usvojio novi sedmogodišnji program ulaganja u istraživanje i razvoj u iznosu od 7,5 milijardi eura. Suočeni sa smanjenjem proračuna, zastupnici Europskog parlamenta su osigurali su ključne izmjene zakona, dajući eurozastupnicima veći utjecaj na način na koji se novac troši i dopuštajući trećim zemljama da budu "djelomično" povezane s programom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 22:20