LJETNA IT ŠKOLA

Innovation Academy okupit će 180 srednjoškolaca na osam različitih programa

Za sve učenike s prebivalištem izvan Zagreba osigurano je 30 stipendija koje pokrivaju trošak smještaja u Zagrebu tijekom trajanja programa

Ilustracija

 Profimedia

Ljetna IT škola za srednjoškolske Innovation Academy ove se godine održava od 22. do 26. kolovoza u Zagrebu.

Na osam različitih programa - Future skills, IT genius (početni), IT genius (napredni), Future Leader, Future Entrepreneur, Digital Skills, Robotics i Master of Debate, 180 odabranih srednjoškolaca dobit će priliku pohađati niz interaktivnih radionica na kojima ih čekaju mladi, stručni i iskusni mentori.

Za sve učenike s prebivalištem izvan Zagreba osigurano je 30 stipendija koje pokrivaju trošak smještaja u Zagrebu tijekom trajanja programa.

Cilj akademije je da učenici steknu što više relevantnih znanja i vještina za 21. stoljeće pa će tako sudionici moći birati hoće li razviti koncept vlastitog robota, lansirati marketinšku kampanju za digitalne medije, razraditi vlastitu poduzetničku ideju ili naučiti više o javnom nastupu te vođenju timova i projekata.

Prijave su otvorene za srednjoškolce iz cijele Hrvatske i traju do 6. srpnja, a nakon njihovog zatvaranja, žiri će pregledati sve prijave te odabrati do 180 sudionika. Svi sudionici će o rezultatima biti obaviješteni 11. srpnja.

Šesti Innovation Academy organiziraju Hrvatski ured za kreativnost i inovacije (HUKI), Ured UNICEF-a za Hrvatsku, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Sveučilište VERN' kao akademski partner. Do sada je ljetnu IT školu završilo više od 500 srednjoškolaca, koji su stekli znanja o svijetu inovacija, programiranja, globalnim trendovima na tržištu, tehnologije te nadogradili "meke" vještine tijekom sudjelovanja u petodnevnom programu sa svojim vršnjacima.

Dodajmo kako je Europska komisija u rujnu 2021. predložila Put u digitalno desetljeće, plan za digitalnu transformaciju europskog društva i gospodarstva. Glavni ciljevi digitalnog plana su osigurati da najmanje 80 posto stanovništva EU ima osnovne digitalne vještine i obučiti 20 milijuna stručnjaka u području informacijske i komunikacijske tehnologije. Europski parlament traži od Komisije da razvije smjernice kojima će se ukloniti prepreke kvalitetnom, sigurnom i uključivom obrazovanju i osposobljavanju na svim razinama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:17