Rekordan interes

Infobip u 48 sati primio više od 100 prijava za svoj Startup Tribe program

Najviše prijava iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije, ali i iz cijelog svijeta od SAD-a i Velike Britanije preko Austrije do Singapura
Nikola Pavešić, voditelj Infobipovog Startup Tribea (u krupnom planu) i Ivan Burazin, član uprave Infobipa za developersko iskustvo (u pozadini)
 Infobip

U prvih 48 sati Infobip je za svoj Startup Tribe program primio više od 100 prijava. Najviše prijava došlo je iz Hrvatske, zatim iz regije, od Slovenije preko BiH do Srbije, a potom i iz ostatka svijeta.

Infobipu su se javili startupi iz Velike Britanije, Švedske, Austrije, iz Singapura pa čak i iz SAD-a.

Nikola Pavešić, voditelj Infobipovog Startup Tribea ne skriva oduševljenje inicijalnim odazivom.

- Za sada nakon službenog predstavljanja Infobip Startup Tribe programa odaziv je čak bolji nego smo očekivali, a imali smo dosta velika očekivanja - kaže Pavešić.

Navodi da ga posebno veseli velik broj prijava iz Hrvatske. Ističe da su im se, među inima, javili neki već uspješni startupi, kao i oni čije vrijeme tek dolazi, poput Orqe, Robotiq.ai-ja, Parklija, Hubbiga, Farseera i Sporteninga.

- Sada ih moramo sve proanalizirati i vidjeti koji je najbolji 'use case', odnosno ono što bi im mogli ponuditi, za sve te startupe i projekte - kaže Pavešić.

Podsjetimo, čelni čovjek prve Infobipove startup inicijative karijeru je započeo u Ujedinjenim narodima u Tanzaniji, a u Infobip je prešao iz Tokija, gdje je posljednjih pet godina vodio upravo partnerstva u tvrtki Nikkei, najvećoj svjetskoj poslovnoj novinskoj kući i vlasniku Financial Timesa.

Infobipov Startup Tribe omogućuje startupima da dobiju financijsku podršku u iznosu od 60.000 kuna, odnosno 10.000 dolara, pa sve do 360.000 kuna, odnosno 60.000 dolara.

Ta se pomoć nudi u obliku kredita za korištenje Infobipovih proizvoda. Usto, Infobip će startupima koji postanu dio njegovog 'plemena', kako se tribe prevodi na hrvatski, dobiti i pristup njegovom know-how-u, kao i mreži savjetnika i investitora.

Među ostalim, startupi koji uđu u ovaj program imat će izravan ulaz na pitchinge Shift konferencijama.

Pavešić nam je već potvrdio da startupima neće uzimati postotak već da je cilj programa zapravo zajednički rasti sa startupima u njihovom plemenu.

Startup Tribe dio je nedavno osnovane Infobipove vertikale za developersko iskustvo, koju vodi Ivan Burazin, a koju je najveći hrvatski startup pokrenuo nakon što je preuzeo splitski Shift.

Program su podržali vodeći VC fondovi i akceleratori kao što su Y Combinator, 500 Startups i Techstars.

- Čeka nas puno posla s partnerima kao što su investitori i akceleratori u cijelom svijetu preko kojih ćemo doći do krajnjih startupa koji su naša publika – to je dosta dobar koncept jer je nama u interesu doći do kvalitetnih startupa, a to je našim partnerima odlična prilika jer mogu svom portfelju firmi ponuditi naš support i pogodnosti – od korištenja proizvoda pa nadalje - kaže Pavešić.

Dodaje da su otvoreni i za nove suradnje i da o nekima već razgovaraju.

- Već pričamo i s novim partnerima, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu, od Južne Amerike do sjeveroistočne Azije i uskoro ćemo značajno proširiti tu listu, ojačati naš doseg i iskoristiti ono što mi zovemo mrežnim efektom - zaključuje Pavešić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 18:26