Novi program

Infobip pokrenuo vlastiti startup program: Podržava ih s 60 do 360 tisuća kuna

Startup Tribe već podržali vodeći svjetski VC fondovi i akceleratori kao što su Y Combinator, 500 Startups i Techstars
Silvio Kutić, suosnivač i direktor Infobipa
 Srecko Niketic/Cropix

Najveći hrvatski startup razvio je vlastiti startup program - Infobip Startup Tribe. Prvi hrvatski startup jednorog objavio da od danas nudi program za podršku startupima kroz koji će nuditi i financijsku i logističku i mentorsku podršku.

Tako u okviru Startup Tribea hrvatski i svjetski startupi mogu dobiti financijsku podršku u iznosu od 60.000 kuna, odnosno 10.000 dolara, pa sve do 360.000 kuna, odnosno 60.000 dolara. Ta se pomoć nudi u obliku kredita za korištenje Infobipovih proizvoda.

Usto, Infobip će startupima koji postanu dio njegovog 'plemena', kako se tribe prevodi na hrvatski, dobiti i pristup njegovom know-how-u, kao i mreži savjetnika i investitora. Među ostalim, startupi koji uđu u ovaj program imat će izravan ulaz na pitchinge Shift konferencijama.

Nikola Pavešić, voditelj Infobipovog Startup Tribea ističe da ovim programom pokazuju da su spremni ulagati u društvo, ne samo kroz svoje proizvode, odnosno i kroz znanje, iskustvo i veze s poslovnom i stručnom zajednicom.

- Rad sa startupima dovest će Infobip u izravan kontakt s novim idejama, načinima razmišljanja i pristupima, a te komponente omogućuju tvrtkama da bolje iskoriste vlastite resurse i tehnologiju u korist snažnijeg i pozitivnog utjecaja na društvo. Uzbuđen sam što sam se pridružio Infobipu u fazi izgradnje tvrtke kao još snažnije developerske organizacije orijentirane startupima - kaže Pavešić.

Startup Tribe dio je nedavno osnovane Infobipove vertikale za developersko iskustvo, koju vodi Ivan Burazin, a koju je najveći hrvatski startup pokrenuo nakon što je preuzeo splitski Shift.

Ivan Burazin, član uprave za developersko iskustvo u Infobipu kaže da je to važan korak za razvoj tvrtke.

- Shift je počeo kao startup konferencije, a sad se sa Startup Tribesima još više vraćamo startup korijenima u Infobipu i to će biti važan dio odnosa s developerima - kaže Burazin.

Dodaje da su kriteriji prijave na program Startup Tribes fleksibilni, a sve s ciljem kako bi se okupio što veći broj brzo rastućih startupa.

Nikola Pavešić, koji je prethodno imao vodeću poziciju za partnerstva u tvrtki Nikkei, najvećoj svjetskoj poslovnoj novinskoj kući i vlasniku uglednog Financial Timesa, kaže da su postavili osnovna pravila.

Prijaviti se mogu svi oni koji su skupili najviše pet milijuna eura investicija ili imaju najviše 100 zaposlenih, ali program će primati i iznimke ako pokažu veliki potencijal rasta u svojoj industriji.

Svi zainteresirani startupi koji ispunjavaju navedene kriterije mogu se jednostavno i brzo prijaviti ispunjavanjem obrasca na startups.infobip.com. Program su podržali vodeći VC fondovi i akceleratori kao što su Y Combinator, 500 Startups i Techstars.

- Iako je to globalna inicijativa, posebno smo fokusirani i na svoje podneblje jer mislimo da je ovo svojevrsna prekretnica u razvoju poduzetničkog i tehnološkog ekosustava, te da uz puno kvalitetnog rada možemo bitno utjecati na njihov razvoj. S velikim optimizmom i entuzijazmom gledam prema nadolazećem periodu u kojemu ćemo kroz suradnju sa startupima donositi još veću vrijednost svim uključenima - zaključuje Pavešić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:52