BRŽE I LAKŠE

Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb razvilo mobilnu aplikaciju za humanitarnu pomoć

Mala donacija za pojedinca ne predstavlja mnogo, a kroz veći broj malih donacija mogu se napraviti velike i značajne stvari, poručuju

Ilustracija

 Ranko Suvar/Cropix

Zagrebačka podružnica Crvenog križa razvila je mobilnu aplikaciju putem koje se građani mogu na jednostavan i brz način uključiti u humanitarne aktivnosti i tako pomoći socijalno ugroženim sugrađanima.

Prepoznavši potrebu građana za pomaganjem socijalno ugroženim osobama i ranjivim skupinama, kako u kontekstu dobrovoljnog ulaganja vlastitog vremena, vještina i znanja, tako i kroz donacije financijskih i drugih materijalnih sredstava, Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb razvilo je mobilnu aplikaciju koja osim što olakšava doniranje, također ubrzava prikupljanje humanitarne pomoći za najpotrebitije.

"Digitalnu aplikaciju kreirali smo kako bi ljudima dobrog srca koji su do sad nebrojeno puta pokazali humanost i osjećaj za potrebite olakšali da što prije i jednostavnije doniraju sredstva u odabrane namjene", izjavio je u priopćenju ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Zagreb Petar Penava.

Donacije se mogu uplatiti različitim željenim iznosima i za različite odabrane namjene, jednokratnom ili mjesečnim uplatama. Aplikacija je dostupna za operativne sustave Android i iOS.

"Mala donacija za pojedinca ne predstavlja mnogo, a zajedničkim doprinosom kroz veći broj malih donacija mogu se napraviti velike i značajne stvari", dodaju iz Crvenog križa.

Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb prvo je društvo Crvenog križa u Hrvatskoj koje je razvilo mobilnu aplikaciju kako bi unaprijedilo humanitarne aktivnosti i olakšalo prikupljanje humanitarne pomoći.

Dodajmo još kako je Europski parlament u ožujku 2021. donio rezoluciju o europskoj strategiji za podatke u kojoj ističe kako je EU potrebna dostupnost interoperabilne, fleksibilne, mjerljive i pouzdane arhitekture IT-a koja može podržati najinovativnije aplikacije. Europarlamentarci su pozvali države članice da iskoriste ekonomsku vrijednost koju stvaraju aplikacije koje su osposobljene s pomoću podataka u čijem su stvaranju sudjelovali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 19:57