PODUZETNIŠTVO

Global Entrepreneurship Week Split održava se od 8. do 14. studenoga

Manifestacija se održava jednom godišnje diljem svijeta, a služi proslavi poduzetništva i inovativnosti

Ilustracija

 Fabrice Michaudeau/Panthermedia/Profimedia

Od 8. do 14. studenog, šestu godinu zaredom, u organizaciji Studentskog poduzetničkog inkubatora Ekonomskog fakulteta u Splitu i Poduzetničkog centra Split održava se “Global Entrepreneurship Week Split”.

Kako najavljuju sa Sveučilišta u Splitu, "Global Entrepreneurship Week" je manifestacija koja se održava jednom godišnje diljem svijeta a služi proslavi poduzetništva, inovativnosti i kreatora posla koji pokreću startupe i sprovode ideje u stvarnost, potiču ekonomski rast i šire blagostanje svoje zajednice. Tijekom jednog tjedna u mjesecu studenom svake godine, GEW inspirira ljude posvuda kroz lokalne, nacionalne i globalne aktivnosti da istraže svoje potencijale kao poduzetnici i inovatori.

Na globalnoj razini, različitim aktivnostima, od velikih natjecanja i događanja do networking druženja, kako navode, GEW potiče sudionike da istraže svoje potencijale kao poduzetnici i inovatori te ih povezuje s potencijalnim suradnicima, mentorima i potencijalnim investitorima, upoznavajući ih s novim mogućnostima i prilikama. GEW je, napominju, više od kampanje podizanja svijesti o poduzetništvu; to je platforma za povezivanje i suradnju - uključivanjem svih igrača duž poduzetničkog spektra u jačanju ekosistema diljem svijeta.

Inače, GEW 2021. održava se u više od 180 zemalja s preko 20.000 partnera. 40.000 aktivnosti i 10 milijuna ljudi

Tijekom manifestacije u Splitu održat će se nekoliko edukacija koje se održavaju putem Zoom platforme. Poseban naglasak je stavljen na procese zapošljavanja mladih te predstavljanje programa Studentskog poduzetničkog inkubatora svim zainteresiranim proaktivnim mladim osobama, kao i programa Europskih snaga solidarnosti na primjeru projekta Studentski digitalni hub kojeg kroz cijelu 2021. godinu provode ove dvije ustanove, izvijestili su sa splitskog Sveučilišta.

Prijave za aktivnosti vrše se putem poveznice.

Inače, cilj projekta Studentski digitalni HUB, koji je sufinanciran sredstvima Europskih snaga solidarnosti Europske unije, je jačanje osobnog i profesionalnog razvoja te kompetitivnosti mladih na tržištu kroz razvoj i provođenje digitalnog programa neformalnog učenja. Također, kroz jačanje kapaciteta mladih u sustavu visokog obrazovanja nastoji se mlade potaknuti na intenzivnije uključivanje u razvoj lokalne zajednice.

Taj projekt u skladu je s EU agendom “Digitalna Europa za razdoblje od 2021. do 2027.”, prema kojoj je digitalna transformacija jedan od prioriteta, kao i razvoj naprednih digitalnih vještina kod učenika, studenata i mladih poduzetnika te osiguravanje široke uporabe digitalnih tehnologija u cijelom gospodarstvu i društvu.

Program Digitalna Europa, koji je Europski parlament, prihvatio krajem travnja, jedan od najvažnijih novih programa EU-a čiji je cilj jačanje tehnološke neovisnosti i konkurentnosti Europe u digitalnom gospodarstvu.

Svim polaznicima, koji uspješno prođu edukacije iz određenog područja kroz "Studentski digitalni HUB", izdaju se potvrde u vidu digitalno potpisane vjerodajnice sukladno EU Akcijskom planu za digitalno obrazovanje (2021.-2027.).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 03:25